Dăncilă, noi gafe la Bruxelles

Share:

Premierul Viorica Dăncilă a făcut noi gafe, miercuri, la Bruxelles. Dăncilă a spus că România va organiza un eveniment care-și propune ”să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului”.

Într-un discurs la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Viorica Dăncilă a spus ”negaționalism” în loc de ”negaționism” (comportamentul celor care neagă Holocaustul împotriva evreilor).

De asemenea, ”combaterea Holocaustului” este o exprimare nepotrivită și incorectă, deoarece Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
”În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care își propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului.”, a spus premierul Viorica Dăncilă, la Bruxelles.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.