Dodon nu exclude declanșarea alegerilor anticipate în 2019

0

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit despre „posibilitatea organizării, tot în acest an, a unor alegeri anticipate’, ca eventual rezultat al campaniei parlamentare al cărei start oficial a fost dat vineri, 25 ianuarie, informează Ziarul Naţional şi Deschide.md.

La o recepţie oferită joi corpului diplomatic acreditat la Chişinău „cu ocazia sărbătorilor de iarnă’, Igor Dodon a afirmat că după alegeri „e foarte mică probabilitatea să se producă o alianţă între oricare dintre formaţiunile care vor accede în Parlament’.

„Am spus diplomaţilor că mi-aş dori ca alegerile parlamentare să ducă la formarea unei majorităţi guvernamentale unitare şi solide, care să constituie un guvern complet nou, mult mai orientat social şi mai responsabil. Acest lucru ar oferi posibilitatea lansării unor relaţii internaţionale echilibrate atât cu Vestul, cât şi cu Estul, păstrând ferm statutul de neutralitate. Totodată, ar permite revenirea Republicii Moldova în albia fireasca a implementării reformelor calitative, atât de necesare impulsionării dezvoltării socio-economice a ţării’, a notat Igor Dodon pe contul său de Facebook.

Deşi a reiterat că este „obligat moral şi politic’ să-şi asume rolul de „arbitru politic şi mediator în eventualitatea oricăror scenarii postelectorale, implicit în cazul în care lucrurile vor evolua spre alegeri parlamentare anticipate’, Dodon şi-a anunţat anterior în mod deschis susţinerea pentru socialişti în actuala campanie electorală.

Mai mult, Igor Dodon a anunţat tot joi, în cadrul unei emisiuni, că din luna februarie va începe deplasări prin raioanele Republicii Moldova, în plină campanie electorală. „Planific să mă întâlnesc cu cetăţenii pentru a discuta situaţia din ţară, cum văd eu viitorul Moldovei, cum trebuie să construim politica externă. Până la finele lunii martie, preconizez să ajung în fiecare raion’, a anunţat Dodon.

Vineri, 25 ianuarie, este prima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie din Republica Moldova. În total 15 concurenţi electorali ar urma să figureze în buletinele de vot

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.