Roger Stone, pus în libertate condiționată

0

Un tribunal din statul american Florida l-a pus vineri în libertate condiţionată, în schimbul unei cauţiuni de 250.000 de dolari, pe Roger Stone, fost consilier informal şi vechi prieten al preşedintelui Donald Trump, relatează AFP, citând media din Statele Unite.

Roger Stone, fostul aliat şi consilier de campanie al lui Donald Trump, a declarat că nu va depune mărturie împotriva împotriva preşedintelui în ancheta procurorului special Robert Mueller privind implicarea Rusiei în alegerile din 2016, scrie CNN.

Stone a vorbit în faţa tribunalului federal din Florida. El a fost arestat vineri pentru şapte capete de acuzare, însă a fost eliberat ulterior pe cauţiune.

Stone s-a declarat nevinovat şi a afirmat că tacticile de la arestarea sa de acasă au fost „deranjante”.

El a precizat că va pleda nevinovat şi consideră că acuzaţiile împotriva sa au fost „motivate politic”, adăugând că nu va depune mărturia împotriva lui Trump.

Mai multe persoane adunate în faţa tribunalului l-au huiduit pe Stone şi au scandat „închideţi-l!” în timp ce el vorbea cu presa.

Lobbyistul politic fusese arestat în zori la domiciliul său din Fort Lauderdale, Florida. El este inculpat în ancheta privind posibila complicitate între echipa de campanie prezidenţială a magnatului şi Rusia.

Roger Stone, un prieten vechi al lui Trump, a fost inculpat de procurorul special Robert Mueller pentru şapte capete de acuzare, printre care fals în declaraţii, încercare de influenţare a unor martori şi obstrucţionarea unei proceduri oficiale.

Donald Trump a reacţionat la inculparea lui Stone acuzând ‘cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria ţării noastre!’. „Nicio complicitate! Călăuzele de la frontieră, traficanţii de droguri şi traficanţii de persoane sunt trataţi mai bine. Cine a alertat CNN să fie acolo?”, a scris Trump într-un mesaj pe Twitter.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.