Zeci de localități, fără curent electric

0

Echipele E-Distribuție Muntenia și ale contractorilor au intervenit pe parcursul zilei de 26 ianuarie pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a circa 45.000 de clienți, prin remedierea de avarii în rețele de înaltă și medie tensiune. Un număr de 110 echipe continuă să intervină pentru remedierea avariilor provocate de condițiile meteo severe – depuneri masive de chiciură pe instalațiile electrice. Regăsiți în documentele atașate situația alimentării cu energie electrică la ora 20. Echipele de intervenție ale Distribuție Dobrogea şi contractorilor au realimentat cu electricitate circa 27.000 de clienți pe parcursul zilei.

Cea mai mare parte a avariilor pe liniile de înaltă și medie tensiune au fost identificate, astfel că echipele intervin pentru remediere și realimentarea clienților cu energie electrică.

Cauzele principale care au dus la producerea incidentelor sunt ploaia îngheţată, vântul puternic și depunerea consistentă de chiciură pe instalațiile electrice și pe vegetația din apropierea acestora. Vântul puternic a dus și la formarea fenomenului de galopaj a reţelelor electrice aeriene în zonele Ilfov și Giurgiu. Reprezentanții societății sunt permanent în legătură cu autorităţile locale, care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție.
La nivelul E-Distribuție Muntenia, începând cu ora 10:00, a fost declarată stare de urgenţă, conform procedurilor interne, astfel că a fost suplimentat numărul de echipe de intervenție proprii și ale contractorilor, precum și personalul din centrul operativ – dispeceri E-Distribuție.

În data de 26 ianuarie, la ora 20:00, situaţia se prezenta astfel:

–              în judeţul Ilfov sunt nealimentate parțial 29 de linii de medie tensiune, fiind înregistrate avarii în localitățile Buftea, Afumaţi, Balotești, Berceni, Cernica, Clinceni, Corbeanca, Cornetu, Dascălu, 1 Decembrie, Domneşti, Dragomireşti Vale, Grădiştea, Gruiu, Moara Vlăsiei, Nuci, Periș, Petrăchioaia, Snagov, Ștefăneștii de Jos, Bragadiru, Chiajna, Chitila, Glina, Jilava, Măgurele, Mogoşoaia.

–              în judeţul Giurgiu sunt nealimentate parțial 23 linii de medie tensiune, fiind înregistrate avarii în Giurgiu, Adunații-Copăceni, Bolintin-Deal, Bolintin-Vale, Bucsani, Bulbucata, Calugareni, Clejani, Comana, Daia, Florești-Stoenesti, Fratesti, Gaiseni, Ghimpati, Gostinu, Greaca, Hotarele, Letca Noua, Marsa, Ogrezeni, Prundu Rasuceni, Schitu, Stanesti, Ulmi, Toporu, Herasti, Săbăreni.

Accesul echipelor la instalații este îngreunat de depunerile masive de polei care determină deplasarea cu viteze reduse.

Totodată, un număr de 71 echipe de intervenţie ale E-Distribuție Dobrogea şi contractorilor societății sunt în teren și continuă să lucreze pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor din zonele afectate de condiţiile meteo deosebite (cod galben, cod portocaliu de vreme rea cu depuneri masive de polei şi cu vânt puternic).

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite – ploaie îngheţată, vânt puternic și depunere de chiciură – s-au identificat izolatori sparţi şi conductori rupți. Vântul puternic a dus și la formarea fenomenului de galopaj a reţelelor electrice aeriene. Păstrăm un contact permanent cu autorităţile locale care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție.
La nivelul E-Distribuție Dobrogea, începând cu ora 7:00, a fost declarată stare de criză, conform procedurilor interne aflate în vigoare.

S-au montat 5 grupuri electrogene pentru a alimenta localitatea Urziceni şi un alt grup în localitatea Lehliu. Se continuă montarea grupurilor electrogene în zonele vulnerabile.

În data de 26 ianuarie, la ora 20:00, situaţia se prezenta astfel:

–              Pe aria judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa, 9 linii de înaltă tensiune, din cauza galopajului şi a depunerilor de chiciură pe conductori, au înregistrat declanșări sau defecţiuni, fiind afectată alimentarea cu energie electrică a 4 staţii de transformare.

–               în judeţul Călăraşi sunt nealimentate 42 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 5 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localitățile Belciugatele, Dor Mărunt, Dorobanţu, Dragoş Vodă, Fundulea, Gurbaneşti, Ileana, Lehliu, Lehliu Gara, Lupşanu, Nicolae Bălcescu, Radovanu, Săruleşti, Tămădău Mare, Ulmu, Valea Argovei, Vlad Ţepeş.
–              în judeţul Ialomiţa sunt nealimentate 46 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 13 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localități: Adâncata, Alexeni, Armăşeşti, Axintele, Balaciu, Bărcaneşti, Borăneşti, Brazii, Ciocârlia, Ciochina, Cocora, Coşereni, Dragoeşti, Dridu, Fierbinţi-Târg, Garbovi, Grindu, Ion Roată, Jilavele, Maia, Mănăsia, Moviliţa, Roşiori, Sălcioara, Sfântu Gheorghe, Sineşti, Urziceni.

Recomandăm clienților afectați să folosească, pentru a semnala deranjamente cu precădere numerele de tip TelVerde (apelabile gratuit din rețelele naționale) – 0800 070 555.

Accesul echipelor la instalații este îngreunat de depunerile masive de polei care determină deplasarea cu viteze reduse.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.