Aurelian Bădulescu, chemat, din nou, pentru audieri la Parchet în ” dosarul 10 august”

0

Aurelian Bădulescu a declarat că a fost chemat, luni, la Parchetul General, după ce a spus miercuri seară că a mințit procurorii care anchetează violențele de la protestul din 10 august 2018. Viceprimarul subliniază că nu poate confirma, în prezent, dacă a fost ordin ca jandarmii să fie violenți.

„Am fost chemat luni la Parchet. (…) Eu nu pot să fac comentarii, ar fi subiectiviate. Rămâne ca ancheta să stabilească cine este, dacă este, dacă se face vinovată Jandarmeria sau nu”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Întrebat dacă a exista un ordin astfel încât jandarmii să intervină brutal asupra manifestanților, Bădulescu a răspuns: „Nu pot să confirm acest lucru în acest moment”.

Precizările vin după ce viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, miercuri seara, într-o intervenţie telefonică, că i-a minţit la Parchet atunci când a fost chemat și audiat în ancheta privind violenţele de la protestul de pe 10 august.

„Câte documente ai semnat ca să nu-i lași în piață și ăștia au dat la Parchet. Și de ce? Și de ce a trebuit să mint la Parchet? Asta nu se întreabă? Da (am mințit la Parchet -n.r.). După 30 ianuarie este ziua în care lumea va ști adevărul. Asta, asta este frica lor. Da, domn’e, recunosc că am minţit la Parchet şi mă pun la dispoziţia organelor de urmărire penală cu fapte şi declaraţii pentru data de 10 august 2018. Poftim, am spus-o public. Ce am mințit o să declar la Parchet”, a declarat Aurelian Bădulescu, într-o intervenție telefonică la România TV.

„Colegii au intrat, că erau pe listă. Trebuia să mă caute şi pe mine, am stat 7 minute, mi-au explicat că nu-s pe listă, le-am zis ca-s invitat. Mi-au zis ca asa au avut ordin de la partid. Am zis mulţumesc, m-am intors şi am plecat. Ce zice Mutu de aici, e treaba lui”, a explicat Aurelian Bădulescu.

Mai mult, viceprimarul Capitalei a precizat că a fost nevoit să depună mărturie mincinoasă la Parchet, pentru binele patidului, în cazul protestului din 10 august.

Da, domn’e, recunosc că am minţit la Parchet şi mă pun la dispoziţia organelor de urmărire penală cu fapte şi declaraţii pentru data de 10 august 2018. Am spus o public. O să declar la Parchet că sunt un mincinos şi, ca să apar un partid care acum mă exclude… de aia. Ca să-l apăr pe Codrin Ştefănescu, ca să apăr democraţia, ca să fie bine”, a completat viceprimarul.

Lui Bădulescu i se reproşează atitudinea jignitoare şi comportamentul manifestat în şedinţele CGMB, dar şi în relaţie cu colegii de partid.

„Decizia a fost luată cu o majoritate extrem de mare, am avut doar cinci abţineri, deci, niciun vot împotriva acestei propuneri. Noi chiar l-am rugat pe domnul Bădulescu, inclusiv în momentul în care a început şedinţa, l-am sunat de faţă cu toţi colegii, ca să mă asigur că vine la această şedinţă şi să-şi susţină punctul de vedere, dacă are ceva de spus privind această propunere de retragere a sprijinului politic. Bineînţeles că domnul Bădulescu nu s-a prezentat, ba, mai mult decât atât, a formulat (…) o notificare prin care ne reproşa că nu l-am primit la această şedinţă”, a spus Mutu.

El a precizat că joi va fi emisă o rezoluţie din partea PSD Bucureşti, care va fi pusă în aplicare în CGMB de către liderul de grup al consilierilor generali social-democraţi.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.