Adoptarea proiectului de buget pe 2019, o nouă amânare

Share:

Bugetul pe 2019 ar putea suferi, din nou, o nouă amânare, deși în fiecare săptămână, liderii PSD dau asigurări că proiectul va fi adoptat în scurt timp de către Parlament.

Guvernul ar putea amâna, pentru vineri, adoptarea bugetului pentru 2019, au declarat surse politice, citate de Mediafax. Premierul Viorica Dăncilă anunţa că vor fi făcute toate eforturile ca bugetul să fie adoptat, marţi, de Executiv. De asemenea, şeful Executivului a anunţat că va fi la Bruxelles, miercuri şi joi, unde va participa la conferinţă cu titlul „Lupta împotriva antisemitismului”, unul dintre primele evenimente organizate de România în contextul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE. Cu această ocazie Dăncilă va participa şi la sesiunea plenară a Comitetului European al regiunilor, unde va prezenta priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Despre buget, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici spunea, sâmbătă, că marţi după-amiază sau seara bugetul va ajunge în Parlament, după ce va fi adoptat de către Guvern.

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici au participat, duminică, la şedinţa CEx al PSD, unde au prezentat bugetul pentru acest an. La finalul şedinţei, Viorica Dăncilă a declarat, referitor la nemulţumirea primarilor cu privire la sumele alocate administraţiilor locale pentru 2019, că unele afirmaţii ale acestora sunt reale, iar altele „sunt în spirit electoral”.

Referitor la banii pentru administraţiile locale, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, ca răspuns acuzaţiilor Gabrielei Firea, că bugetul Capitalei nu s-a redus, ci a crescut, iar cei aleşi să facă ce au promis în campanie, nu să dea banii pe prostii. La rândul său, Eugen Teodorovici a spus că va analiza posibilitatea redistribuirii la Sănătate a unor fonduri alocate serviciilor secrete. De asemenea, în privinţa solicitării unui aviz CSAT pentru modificarea bugetului serviciilor, premierul Viorica Dăncilă a spus că nu a fost luată încă o decizie, precizând că „acum o să discutăm”. „Aşa cum s-a subliniat avem trei domenii prioritare – sănătate, educaţie şi investiţii publice. Bugetul nostru va reflecta tocmai aceste priorităţi”, a spus Dăncilă.

Liviu Dragnea a spus, duminică seară, după discuţiile despre buget, că intenţionează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.