Merkel, încrezătoare într-o soluție pro-Brexit

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat încrezătoare luni că poate fi găsită o soluţie la chestiunea privind frontiera irlandeză după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, relatează DPA.

Există „cu siguranţă oportunităţi” de a păstra unitatea pieţei interne a Uniunii Europene şi în acelaşi timp de a îndeplini „dorinţa de a avea cât mai puţine controale posibile la frontiera irlandeză între Irlanda de Nord şi (Republica) Irlanda”, a declarat Merkel la Tokyo.

Astfel de discuţii trebuie să aibă loc şi pot avea loc, dar acordul negociat privind plecarea Marii Britanii nu ar trebui redeschis, a mai spus ea, adăugând că acest lucru „nu este pe agendă”.

„Dar avem un acord pentru viitoarele relaţii. Iar în aceste relaţii viitoare, bineînţeles, poţi rezolva chestiuni care sunt încă în discuţie”, a precizat cancelarul german.

Dacă toţi cei implicaţi sunt „de bună-credinţă”, perioada următoare poate încă fi folosită pentru a ajunge la un acord privind chestiunea frontierei irlandeze, a spus Merkel.

Totuşi, este crucial „să aflăm de la Marea Britanie cum îşi imaginează asta”, a adăugat ea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.