„Struțul” Marian Oprea, medaliat la 37 ani: ”Concurez din secolul trecut!”

La aproape 37 de ani cel poreclit ”Struțul” este ”Nemuritorul” : a mai reușit să cucerească o medalie la Naționale și se gândește la Olimpiada de la Tokyo:

Vârsta e doar un număr! O dovedește Marian Oprea, multiplul medaliat al României la olimpiadă, mondiale, europene și grand prix-uri la triplu salt.”Struțul” a ajuns la 37 de ani și încă adună trofeu după trofeu.

Cea mai recentă performanță a sportivului legitimat la CSM București este argintul la Campionatele Naționale, iar atletul mărturisește că se gândește la alte medalii, nu la momentul retragerii.

” Concurez la nivel înalt din secolul trecut, din 1999, s-au adunat concursuri frumoase, majoritatea cu medalii, amintiri o grămadă. Sunt mai mult de 20 de ani de când fac asta și încă mai există ceva care mă trage jos din pat dimineața și mă duce către sală sau stadion”– Marian Oprea, atlet CSM București.

Pentru 2019, Oprea oscilează între mai multe concursuri la care vrea să ia startul și spune că miza o reprezintă prezența la Mondiale.

”Am obținut calificarea la Europenele de sală, dar îmi trebuie o confirmare, motiv pentru care mă duc la un concurs în Germania duminică. Nu mai am capacitatea să fac și sezon de sală, și în aer liber la același nivel, așa că vom vedea ce voi face, în principal mi-aș dori calificarea la Mondialele în aer liber, aceea mi se pare competiția mai importantă” – Marian Oprea, atlet CSM București.

Sportivul de la CSM București își face planuri și pe termen mediu, iar gândul lui zboară către Jocurile Olimpice din 2020. Participarea acolo ar însemna pentru el a patra prezență la cea mai puternică competiție de pe glob, după ce a bifat JO din 2004 (a cucerit argintul), 2008 și 2016.

” Mă gândesc la Tokyo, nu mă costă nimic asta…e totul în funcție de cum va decurge anul…Dacă în vară voi fi aproape de calificare, va merita încă un an de pregătire pentru tot ce înseamnă prezența la Olimpiadă” – Marian Oprea, atlet CSM București.

Panțuroiu sare la Madrid cu medalia la gât

Andreea Panțuroiu, desemnată cea mai bună atletă a țării în 2018, a câștigat concursul la triplusalt (14.23 metri) și simte că este în formă bună pentru IAAF World Indoor Tour de la Madrid, o competiție care se desfășoară la acest final de săptămână și în care se duelează cu multiple medaliate europene, mondiale și olimpice.

” Rezultatul de la Naționale îmi dă speranțe la Madrid, unde voi avea adversare mult mai puternice. Merg acolo să câștig, să le bat pe toate, să arât că sunt cea mai puternică. Am avut o perioadă de pregătire foarte bună și fără probleme de sănătate și sunt sigură că 2019 va fi cel mai bun an al meu. Vor urma Europenele și mă aștept și acolo la o performanță” – Andreea Panțuroiu, atletă CSM București.

Andrei Gag țintește un record la Europenele de la Glasgow

Deținător al titlului național la aruncarea greutății ( cu o performanță de 19,93 metri), Andrei Gag recunoaște că n-a prins cea mai bună zi de concurs din cauza unei accidentări, dar speră ca vârful de formă să-l atingă la începutul lunii martie, la Campionatele Europene.

”Mă bucur că am adus pentru CSM un nou titlu de campion național, dar performanța mă cam supără, mi-aș fi dorit să arunc mai bine.. am probleme medicale și nu am fost în formă maximă. La Bacău, săptămâna trecută, am dat mai bine ( 20.81m).. am avut la Naționale un concurs mai greuț pentru că durerile nu m-au lăsat să mă mișc cum trebuie. La Europenele de Glasgow am adversari tari, sper să fac un personal best, care ar fi și record național” – Andrei Gag, atlet CSM București.

Sportivul, medaliat cu argint la mondialele de seniori și juniori, și-a făcut strategia pe termen mediu și mărturisește că ținta sa este Olimpiada de la Tokyo.

”Pentru Tokyo mă pregăresc, privesc în viitor, acolo e competiția supremă. După Olimpiada de la Rio am reușit să mă montez, am văzut cu ce se mănâncă un astfel de concurs și sper să fac o figură frumoasă la Jocurile Olimpice din 2020” – Andrei Gag, atlet CSM București.

CSM București, lider în clasamentul pe medalii

Clubul condus de fosta mare campioană Gabriela Szabo a dominat prima zi a întrecerilor de la Campionatul Național, obținând opt medalii de aur, trei de argint și două de bronz în probele seniorilor și de tineret.

Andrea Panțuroiu – triplusalt – locul 1 – 14.23m

Georgiana Aniței – triplusalt – locul 3 -13.30m  (locul 1 în competiția de tineret)

Andrea Mikloș – 400m – locul 1 – 54.41s (locul 1 și în competiția de tineret)

Bianca Răzor – 400m – locul 2 – 54.89s

Andrei Gag – aruncarea greutății – locul 1 – 19.93m

Marian Oprea – triplusalt – locul 2 -15.81m

Claudiu Lăzărică – săritura în înălțime – locul1 – 2.23 m

Marius Dumitrache – săritua în înălțime – locul 3 – 2.10m

Beatrice Puiu – pentathlon – locul 1 – 3774 puncte

Beatrice Puiu – aruncarea greutății – locul 14.15 metri

Florentina Budică – pentathlon – locul 2 – 3447 puncte

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.