Elizabeth Warren intră în cursa pentru alegerile prezidențiale din 2020

0

Elizabeth Warren, considerată una dintre cele mai progresiste reprezentante ale Partidului Democrat, şi-a lansat oficial, sâmbătă, campania pentru alegerile prezidenţiale din 2020.

Elizabeth Warren, în vârstă de 69 de ani, profesoară la Harvard Law School devenită senator, este poate cea mai cunoscută personalitate care intră în cursă. De când a fost aleasă în Senat, în 2012, a avut abordări progresiste în cadrul Partidului Democrat, pledând pentru creşterea taxelor pentru bogaţi şi pentru protecţia consumatorului.

„Aceasta este lupta vieţilor noastre, lupta pentru a construi o ţară unde visele sunt posibile. Şi acesta este motivul pentru care mă aflu azi aici pentru a vă anunţa că voi candida la postul de preşedinte al SUA”, a declarat Elizabeth  Warren în faţa unei mulţimi strânse în Lawrence (Massachusetts).

„Oamenii care muncesc din greu sunt împotriva unui mic grup de oameni care deţin mult prea multă putere, nu doar în economia noastră, ci şi în democraţia noastră. Suntem aici pentru a spune că e de ajuns”, a mai declarat Elizabeth Warren la mitingul la care şi-a lansat campania electorală. Ea l-a calificat pe preşedintele Donald Trump drept „un produs al unui sistem falsificat care îi sprijină pe cei bogaţi şi puternici şi aruncă cu noroi în toţi ceilalţi”.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.