Scandal uriaș înainatea celei de-a doua semifinale naționale Eurovision 2019

0

Reprezentantul României la concursul Eurovision 2019 va concura în a doua semifinală, care va avea loc pe 16 mai, la Tel Aviv. Până atunci, în ţară are loc selecţia finaliştilor. 

După ce pe afișul de la Eurovision 2019 a apărut sigla PNL, TVR a făcut o serie de precizări.

Televiziunea Română, în calitate de membru al European Broadcasting Union și de organizator al Selecției Naționale, face următoarele precizări cu privire la apariția, în mediul online, a unui afiș în care sunt reprezentate, în afară de logo-urile TVR, ale partenerilor săi și ale Eurovision Song Contest, elemente de identitate vizuală a unei formațiuni politice din România și mesaje care nu au legătură cu cea de-a doua semifinală a Eurovision România 2019:

• Respectivul produs grafic nu are nicio legătură cu evenimentul muzical, nu face parte din campania de promovare a Selecției Naționale și NU este realizat sau aprobat de reprezentanții Televiziunii Române.

• Afișul oficial al acestui eveniment muzical de prestigiu este publicat pe site-ul eurovision.tvr.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului.

• Cea de-a doua semifinală a Selecției Naționale, al cărei principal organizator este Televiziunea Română, va avea loc duminică, 10 februarie, de la ora 21.00, și se va încheia cu anunțarea pieselor care merg mai departe în Finala Națională.

Folosirea elementelor de identitate vizuală ale TVR și Eurovision fără acordul Televiziunii Române aduce grave prejudicii de imagine organizatorului evenimentului. Televiziunea Română va lua toate măsurile necesare pentru a recupera întregul prejudiciu cauzat ca urmare a utilizării fără drept a elementelor de identificare TVR și Eurovision Song Contest.

Informația apărută în presă fusese comentată inclusiv de Lia Olguța Vasilescu.

„Deci, primăria sponsorizează cu 100000 euro concursul EUROVISION, invitațiile ajung doar la membrii PNL (ziarul ARADON scrie ca restul arădenilor nu au avut acces), iar PNL-istii rămân apoi in sala pentru conferința județeana de partid. E corecta informația?”, scrisese Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Seria show-urilor Eurovision România continuă duminică, 10 februarie, la Arad, cu a doua semifinală, unde pasiunea, emoția și bucuria își fac vocea auzită la poalele Zarandului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.