Șocant: Programul „Prima Casă” ar putea dispărea în 2019!

0

Votarea bugetului de stat pe 2019 va aduce probabil şi aprobarea plafonului pentru reînceperea derulării programului „Prima Casă”. Pe lângă impunerea unei limite de vârstă şi a unui nivel mai mare al avansului, rămâne de văzut câte bănci vor mai intra în acest program în 2019, potrivit Economica.net

Februarie este luna în care băncile îşi redefinesc strategiile pe 2019 în funcţie de OUG 114, chiar dacă există speranţe că celebra ordonanţă va fi modificată. În a doua jumătate a lunii februarie sunt aşteptate şi delagaţii ale acţionarilor băncilor prezente în România care vor decide, în funcţie de datele prezentate, care va fi viitorul plan de dezvoltare, pentru unele bănci sau dacă prezenţa în România mai rentează sau este cazul să mute prezenţa băncii străine într-o altă ţară-est europeană, pentru alte bănci.

Astfel, o serie de bănci au decis deja să restrângă mai rapid decât trebuia reţeaua bancară, (în general reduc într-un an ceea ce era prevăzut a se întâmpla în doi sau trei ani), stoparea oricărui tip de investiţii şi odată cu acestea punerea în ecuaţie a unor programe cu garanţie guvernamentală, care între timp au devenit neprofitabile şi chiar generatoare de pierderi.

Până nu demult, programul Prima Casă a fost motorul principal al creditării bancare. În ultimii doi ani, instituţiile de credit au continuat să intre în acest program doar datorită faptului că un astfel de produs te mai ajuta să vinzi un card de credit, un descoperit de cont sau chiar un credit de nevoi personale dacă aveai de-a face cu un client eligibil. Şi atunci merita sa pierzi puţin sau să câştigi mai nimic din Prima Casă, dar să câştigi pe celelalte părţi.

Citeşte mai mult pe Economica.net

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.