Proiecția filmului documentar „Ce-am făcut 100 de ani…?”, la MNIR

0

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) și IGV FILM&MEDIA au plăcerea de a vă invita la proiecția filmului documentar „Ce-am făcut 100 de ani…?”

Evenimentul va avea loc joi, 21 februarie, începând cu ora 18ꓽ00, la sediul MNIR. Accesul se va face prin intrarea B a muzeului, situată în Strada Poștei (corp Stavropoleos, etaj II, sala Mihai Viteazul). Intrarea este liberă, în limita a 80 de locuri disponibile.

 Producția cinematografică „Ce-am făcut 100 de ani…?” este un film documentar de lungmetraj cu o durată de 100 de minute, dedicat aniversării participării României în Primul Război Mondial și Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Filmul documentează cele mai importante momente istorice din ultimii 100 de ani ai României: participarea în Primul Război Mondial, Marea Unire de la 1 decembrie 1918, România interbelică, Al Doilea Război Mondial, Comunismul, Revoluția din 1989 și perioada postdecembristă.

Prezența în această producție a unor oameni de cultură și specialiști de mare valoare precum: Acad. Ion Aurel Pop – Președintele Academiei Române, istoricul Adrian Cioroianu, sociologul Bogdan Ficeac, jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu, precum și a unor interpreți de marcă ai folclorului românesc – Sava Negrean Brudașcu, Ioan Bocșa, Mariana Anghel – reprezintă o garanție de netăgăduit pentru modul în care sunt prezentate faptele, evenimentele și documentele istorice.

„Ce-am făcut 100 de ani…?” este încheierea unei serii de documentare, dedicate istoriei României și a românilor, serie deschisă de lungmetrajul „Când Pământul Vorbește” care a avut premiera în 2017.

Filmul este o producție 2018 a IGV FILM&MEDIA / AEEAR / KIWI KAMERA.

Proiecția va avea loc în prezența domnilor Viorel Costea, regizorul documentarului și dr. Ernest Oberländer- Târnoveanu, managerul MNIR.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.