Grupul de la Lima îi dă lovitura de grație lui Maduro

0

Grupul de la Lima se va reuni pe 25 februarie la Bogota pentru a confirma sprijinul acordat opozantului Juan Guaido, recunoscut preşedinte interimar al Venezuelei de peste 50 de ţări, a făcut cunoscut joi preşedinţia Columbiei, relatează AFP.

Cu o zi înainte, preşedintele columbian, Ivan Duque, aflat până sâmbătă într-o vizită la Washington, a anunţat pentru „săptămâna viitoare” reuniunea Grupului de la Lima din care fac parte 14 ţări din America Latină şi Canada.

„Vom fi gazdele Grupului de la Lima, săptămâna viitoare, la Bogota”, a spus el, precizând că reuniunea vizează ca toate „ţările din emisfera vestică” să îi ofere lui Juan Guaido „sprijinul lor puternic, necesar tranziţiei din Venezuela”.

În final, reuniunea urmează să aibă loc la două zile după termenul limită de la 23 februarie, fixat de liderul opoziţiei pentru intrarea ajutorului umanitar din Statele Unite, dar refuzat de regimul chavist, şi depozitat de la 7 februarie de partea columbiană a frontierei, la Cucuta.

Statele Unite şi Columbia sunt favorabile plecării de la putere a preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, al cărui mandat îl consideră „ilegitim”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.