Naționala de handbal are viitor: mezinele Pintea și Perianu vor să-și întreacă surorile celebre

0

Andreea Ailincăi și Alexandra Perianu, componente ale naționalei de juniori conduse de Carmen Bucheschi (soția fostului selecționer al ”tricolorelor” mari și mama Elizei, coordonatorul de joc al Coronei), sunt convinse că ele vor aduce mai multe medalii României decât au făcut-o celebrele lor surori: Crina Pintea și Gabriela Perianu.

La doar 14 ani, Andreea Ailincăi, sora mai mică a pivotului echipei naționale, Crina Pintea(29 de ani), a ajuns să îmbrace echipamentul ”tricolor”. Traseul în handbal al mezinei seamănă izbitor cu cel al Crinei, aleasă în șaptele ideal al Campioatului European din decembrie 2018.Andreea s-a apucat de handbal în urmă cu doar doi ani, și a reușit să ajungă rapid la națională. Ambițioasă precum pivotul deținătoarei Ligii Campionilor, Gyor, puștoaica legitimată la Vâlcea spune că-i va depăși performanțele Crinei, cu care speră să apuce să se dueleze pe teren.

”Crina este idolul meu și de aceea îmi doresc să o întrec la nivel de trofee. După meciuri comunicăm, îmi dă sfaturi, mă ajută” – Andreea Ailincăi, handbalistă naționala de junioare a României.

În lotul național de junioare se mai regăsește o fată cu o soră celebră: Alexandra, mezina Perianu! Puștoaica, legitimată la LPS Brăila, este fericită că în familia ei ”se mănâncă handbal pe pâine” și crede că în acest an echipa din care face parte are mari șanse să aducă medalii pentru România .

”Este un lucru benefic pentru mine că am o soră mai mare  care mă ajută, mă critică atunci când este cazul, știe ce înseamnă performanța la nivel înalt. Și la loturile naționale îmi urmărește traseul, mă sfătuiește..Cred că treaba merge foarte bine la echipă și anul acesta țintim sus” –  Alexandra Perianu, handbalistă naționala de junioare a României.

Lider de generație la naționala de cadete,  Alicia Gogârlă (fata legendarei Simona Gogârlă – vicecampioană mondială 2005 și finalistă a Cupei Cupelor 2002 și Ligii Campionilor 1998) a făcut și ea pasul spre junioare.

Sunt cu ochii pe Liga Campionilor

Pivotul naționalei de junioare, Andreea Ailincăi, și portarul ”tricolorelor” mici, Alexandra Perianu, au gânduri și planuri mari, atât individual, cât și cu echipa.

”Personal, îmi doresc să mă transfer la cea mai bună echipă din lume, să ajung să câștig Liga Campionilor. La națională, cred că noi vom schimba lucrurile în handbalul românesc. Generația noastră va fi generația de aur” – Andreea Ailincăi, handbalistă naționala de junioare a României.

Meziana Perianu mărturisește că și-ar dori un transfer la CSM București, pentru a fi coechipieră cu cea mai bună jucătoare a lumii.

”Mi-aș dori să ajung la CSM București, să pot juca alături de idolul meu, Cristina Neagu. Visul meu apoi este să joc la o echipă din străinătate, poate Gyor, poate Rostov, Buducnost…Oricare dintre ele, doar să mă pot lupta pentru cel mai important trofeu la nivel de cluburi, Liga Campionilor” – Alexandra Perianu, handbalistă naționala de junioare a României.

Buceschi:” Vom ajunge sus cu această generație”

Handbalul este cuvântul de bază și în familia antrenoarei lotului de junioare, nu doar a jucătoarelor ei. Carmen Buceschi este soția lui Costică Buceschi, fostul secund al naționalei de senioare, acum antrenor la Baia Mare. Cei doi o au pe Eliza, coordonatorul de joc al ”tricolorelor”, legitimată la Corona Brașov. Antrenoarea pariază că fetele pe care le pregătește pentru Trofeul Carpați (din luna martie), FOTE (luna iulie) și Campionatul European de tineret (luna august) vor face performanță la nivel înalt, ca și surorile lor celebre.

„Surorile Pintea joacă pivot, se aseamănă mult ca fizic și stil de joc. Gabi Perianu joacă inter, dar sora ei mai mică este portar. Sunt convinsă că fetele mici vor reuși să le depășească pe cele mari. Avem o generație frumoasă, caractere puternice și suntem încrezători că vom ajunge sus cu ele” – Carmen Bucheschi, antrenor lot naționala de junioare a României.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.