16 state americane contestă în instanță decizia lui Trump de a decreta „urgența națională”

16 state americane au depus un recurs în justiţie luni la San Francisco împotriva administraţiei preşedintelui Donald Trump pentru decizia sa de a decreta urgenţa naţională.

În total, 16 state americane, conduse de California, au depus un recurs în justiţie luni la San Francisco împotriva administraţiei preşedintelui Donald Trump pentru decizia sa de a decreta urgenţa naţională cu scopul de a construi un zid la frontiera cu Mexicul, relatează AFP.

Plângerea, depusă în faţa unui tribunal federal din California, consideră că ordonanţa preşedintelui încalcă două dispoziţii constituţionale, una definind procedurile legislative, iar cealaltă atribuind Congresului ultimul cuvânt în ce priveşte finanţarea publică.

Câteva sute de opozanţi ai preşedintelui Donald Trump s-au adunat luni la Washington pentru a protesta faţă de declaraţia sa de „urgenţă naţională” destinată să ocolească refuzul Congresului de a finanţa un zid la frontiera de sud a Statelor Unite, relatează Agerpres.

În această zi de sărbătoare în onoarea preşedinţilor americani, manifestanţii s-au strâns în apropierea Casei Albe cu pancarte pe care era scris „Trump corupe Constituţia” sau „Nu mai vrem rege”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.