Dodon, în centrul unui nou scandal uriaș

Partidul Socialiștilor, împreună cu președintele acestuia neformal Igor Dodon, ar fi transformat Ambasada Republicii Moldova la Moscova într-un centru de comandă electorală. Cel puțin asta reiese din rezultatele unui control pe care reprezentanți ai Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) îl efectuează în aceste momente în cadrul misiunii diplomatice acreditate în Federația Rusă, scrie Deschide.md.

În fapt, potrivit sursei citate, în interiorul Ambasadei este oferit în chirie un birou în care activează o organizație ce pretinde că se ocupă cu problemele diasporei, în realitate fiind o organizație de tineret a PSRM. Aceasta este condusă de Olga Cebotari (foto dreapta) care, pe tot parcursul activității, s-a ocupat de agitație electorală pentru PSRM, tot ea coordonând activitatea unui centru de apel creat pentru diaspora din Republica Moldova.

Un alt detaliu curios este faptul că studenții, care solicitau să efectueze practica la Ambasada Republicii Moldova la Moscova, erau plasați într-un birou separat și toată practica lor consta în acțiuni de voluntariat pentru ca Olga Cebotari să creeze organizații ale diasporei pe teritoriul Rusiei și să studieze zonele unde trăiesc cei mai mulți moldoveni. În aceste zone, se propunea ulterior deschiderea secțiilor de votare.

Tot acolo activează Tatiana Boghină, originară din Republica Moldova, care este finanțată de către structuri din Federația Rusă. Ea călătorește mai tot timpul în regiuni și creează organizații ale diasporei moldovenești. Toate aceste activități erau coordonate cu ambasadorul Andrei Neguța. Întrunirile cu diaspora, care erau puse în slujba lui Igor Dodon, erau efectuate de către organizația condusă de Olga Cebotari și de către ambasador, mai scrie sursa citată.

Cei care veneau zilnic la misiunea diplomatică erau întrebați de către colaboratori și paza misiunii unde merg, la care ofereau un singur răspuns: „coordonat cu dl ambasador. Ambasadorul (n.r. Andrei Neguța), într-adevăr, confirma.

Printre așa-zisele vizite coordonate erau și cele ale cetățeanului moldovean Vadim Ciubară – un fel de coordonator al oamenilor de afaceri moldoveni aflați pe teritoriul Rusiei. Acesta a finanțat unele cheltuieli ale delegațiilor PSRM la Moscova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.