Turneul de la București va deveni, din 2019, Turneul de la Budapesta

0

România a rămas fără singurul turneu WTA pe care îl organiza în fiecare vară, în luna iulie, la Bucureşti.

Romania a pierdut turneul care, din 2019, nu va mai avea loc la Bucuresti, ci la Budapesta, anunta ziare.com. Proprietarul turneului, maghiarul Jeno Marky, nu a ajuns la un acord cu Federatia Romana de Tenis pentru prelungirea intelegerii, apoi a primit o oferta mai buna din partea Guvernului Ungariei.

George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis, a confirmat ca nu s-a obtinut prelungirea contractului, insa spune ca Jeno Marky nu a informat inca oficial ca va muta turneul la Budapesta.

„Proprietarul turneului este un maghiar. Din 2013 l-a transferat in Romania deoarece nu mai avea fondurile necesare pentru a-l pastra in Ungaria. Acum suntem in discutii cu el sa-l facem si anul acesta. Daca vrea sa ni-l dea, ni-l da, daca nu, nu avem ce sa facem. Este turneul sau. Pe noi nu ne-a informat ca-l muta, dar nu am semnat prelungirea. Daca statul maghiar se implica, nu avem ce sa facem. Noi inca suntem in dialog, dar am aflat pe diferite cai ca ar fi in discutii si cu guvernul maghiar. Este de apreciat, totusi, ca autoritatile din Ungaria se implica si investesc in tenis. Chiar in acest moment mai are loc la Budapesta inca un turneu WTA, finantat tot de statul maghiar”, a spus George Cosac.

Dupa mutarea turneului la Budapesta, Romania a ramas fara niciun turneu WTA. Este al doilea turneu de tenis pe care Romania il pierde in fata ungurilor in ultima perioada, dupa cel ATP, patronat de Ion Tiriac, mutat si el la Budapesta.

Simona Halep a castigat de doua ori turneul de la Bucuresti, in 2014 si 2016.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.