Paul Manafort riscă 24 ani de închisoare

0

Paul Manafort, fostul director de campanie al lui Donald Trump care a pledat vinovat de conspiraţie contra Statelor Unite şi de obstrucţionarea justiţiei, îşi va afla la 8 martie pedeapsa pe care urmează să o ispăşească, a anunţat tribunalul districtual din Alexandria, în statul Virginia.

Audierea în vederea condamnării a fost stabilită la 8 martie, se arată într-un document judiciar datat la 19 februarie şi publicat joi.

Serviciile procurorului special Robert Mueller au cerut, vinerea trecută, ca Paul Manafort să fie condamnat la închisoare între 19 şi 24 de ani şi să fie amendat cu o sumă cuprinsă între 50.000 şi 24 de milioane de dolari (44.000 şi 21 de milioane de euro).

Paul Manafort a acceptat în septembrie, în cadrul unei înţelegeri în vederea reducerii pedepsei, să coopereze în „ancheta rusă” coordonată de procurorul special Robert Mueller.

Robert Mueller anchetează din mai 2017 cu privire la un amestec rus în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi la o posibilă complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi Moscova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.