Voucherele de vacanță cresc semnificativ veniturile turismului balnear

0

Turismul balnear a înregistrat o creştere a veniturilor cu circa 20-30%, în 2018, datorită voucherelor de vacanţă, şi cu 10-15% din punct de vedere al circulaţiei turistice, a declarat, vineri, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Nicu Rădulescu, într-o conferinţă de specialitate.

„Pentru noi, acest moment este de neratat. Este pentru prima dată când Guvernul vine cu un program la dispoziţia noastră, a turismului balnear. Vom putea relansa turismul balnear românesc dacă creăm un parteneriat între investitori şi primării. Să concepem o altă relaţie între investitori şi comunităţile locale. Este mai mult decât clar pentru mine că nu se pot dezvolta comunităţile fără investiţii serioase, în special din mediul privat. Pe de altă parte, primarii sunt foarte importanţi pentru atragerea de bani prin proiecte locale de la Fondul de modernizare a staţiunilor balneare atestate conform legii”, a precizat Nicu Rădulescu.

Acesta a subliniat că este nevoie de proiecte care să găsească acoperire pentru finanţare.

Acesta a apreciat că deşi turismul balnear are circa 30% din totalul locurilor de cazare din România, investiţiile se amortizează în 15-20 ani, fiind cea mai mare perioadă de timp comparativ cu litoralul sau cu hotelurile din marile oraşe.

Nicu Rădulescu a opinat că este încă mult de făcut pentru a ajunge la cum erau staţiunile balneo din România în perioada interbelică, în anii 1930.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.