Un spital de copii cu 350 de paturi va fi construit în Suceava

Preşedintele filialei PNL şi al Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat într-o conferinţă de presă, că va demara procedurile în vederea construirii, în municipiul reşedinţă, a unui spital pentru copii cu 350 de paturi.

Flutur a spus că va fi elaborat un studiu de fezabilitate pentru imobilul ce va construit curtea Spitalului Vechi din Suceava, pe o suprafaţă de 3.750 de metri pătraţi cu subsol, parter şi cinci etaje, ce va integra şi maternitatea într-o construcţie monobloc.

”Dorim să facem acest lucru, o să punem şi noi (n.r.-CJ) bani, căutăm şi alte surse de finanţare, dar nu putem să mai aşteptăm. Avem experienţe pozitive în domeniul Sănătăţii şi Primăria Suceava s-a anunţat dispusă să pună umărul, deşi n-o duc aşa de bine cu bugetul”, a spus Flutur.

El a subliniat că va demara acest proiect cu bani de la bugetul judeţului, urmând ca parcurs să încerce atragerea de fonduri guvernamentale sau europene.

Totodată, primarul Sucevei, Ion Lungu, prezent la conferinţa de presă, a declarat că se va implica şi va acorda sprijin financiar pentru construirea spitalului pentru copii aşa cum a făcut-o constant când a fost vorba despre investiţiile din Sănătate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.