Lista câștigătorilor Oscar 2019

Câştigătorii celor 24 de categorii ale premiilor Oscar au fost anunţaţi  în această noapte, la Los Angeles, unde are loc a 91-a ediţie a galei Academiei Americane de Film.

Sezonul premiilor atribuite de industria cinematografică de la Hollywood a ajuns la momentul culminant al celei de-a 91-a ediţii a premiilor Oscar, duminică, la Los Angeles, în cadrul unei gale fără o gazdă anume, prima după 30 de ani, care promite însă ceea ce reuşesc mereu filmele bune: să ne facă să uităm de griji şi probleme şi să ne descreţim frunţile în faţa a tot ceea ce are mai bun în acest moment cinematografia.

Lungmetrajul „Green Book”, regizat de Peter Farrelly, este marele câştigător al celei de-a 91-a ediţii a galei premiilor Academiei Americane de Film (AMPAS), care a avut loc duminică seară la Los Angeles.

Pelicula a primit trei trofee Oscar – „cel mai bun film”, „cel mai bun actor în rol secundar” (Mahershala Ali) şi „cel mai bun scenariu original” (Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly).

Trei trofee au primit şi „Roma” al lui Alfonso Cuarón – la categoriile regie, imagine şi film în limbă străină -, şi „Black Panther, regizat de Ryan Coogler – pentru design de producţie, cea mai bun coloană sonoră şi cele mai bune costume.

„Bohemian Rhapsody” a primit cele mai multe trofee – 4 – pentru „cel mai bun actor în rol principal” (Rami Malek), „cel mai bun montaj”, „cel mai bun mixaj de sunet” şi „cel mai bun montaj de sunet”.

Cel mai bun film: „Green Book” – câştigător. Au mai fost nominalizate „Black Panther”, „BlacKkKlansman”, „Bohemian Rhapsody”, „The Favourite”, „Roma”, „A Star is Born” şi „Vice”.

Lungmetrajul „Green Book”, regizat de Peter Farrelly, este marele câştigător al celei de-a 91-a ediţii a galei premiilor Academiei Americane de Film (AMPAS), care a avut loc duminică seară la Los Angeles.

Filmul, cu Viggo Mortensen şi Mahershala Ali în distribuţie, este inspirat de povestea adevărată a prieteniei dintre un şofer de origine italiană şi un muzician afro-american, Dr. Don Shirley, ce se leagă în timpul unei călătorii prin Sud, în anii 1960.

Cineastul mexican Alfonso Cuaron („Roma”) a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor la cea de-a 91-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, organizată duminică seară la Los Angeles.

Olivia Colman a primit duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, în cadrul celei de a 91-a ediţii a premiilor decernate de Academia de film americană, graţie interpretării sale din filmul „The Favourite”.

Rami Malek a fost recompensat duminică seară, la Los Angeles, cu Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, la cea de-a 91-a ediţie a galei de decernare a premiilor Academiei de film americane, graţie interpretării sale din lungmetrajul „Bohemian Rhapsody”.

Acesta este primul premiu Oscar pentru Rami Malek, interpretul inconfundabilului Freddie Mercury, solistul formaţiei Queen, în filmul „Bohemian Rhapsody”.

Malek a mai fost recompensat cu un Glob de Aur şi un premiu BAFTA pentru acest rol.

Filmul „Bohemian Rhapsody” spune povestea începuturilor şi ascensiunii spre succes a legendarei formaţii rock britanice Queen, până la celebrul concert susţinut de trupă pe stadionul Wembley în 1985.

Producţia este regizată de Bryan Singer, iar din distribuţie mai fac parte, printre alţii, Lucy Boynton şi Gwilym Lee.

La această categorie au mai fost nominalizaţi Christian Bale („Vice), Bradley Cooper („A Star Is Born”), Willem Dafoe („At Eternity’s Gate”) şi Viggo Mortensen („Green Book”).

Filmul „BlacKkKlansman” a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, la cea de-a 91-a ediţie a galei premiilor decernate de Academia de film americană.

Scenariul acestui film, în regia lui Spike Lee, este semnat de Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott şi Spike Lee, după o carte semnată de Ron Stallworth.

Echipa care a realizat scenariul pentru acest film a mai fost recompensată şi cu un premiu BAFTA.

La această categorie au mai fost nominalizate producţiile „The Ballad of Buster Scruggs”, „Can You Ever Forgive Me?”, „If Beale Street Could Talk” şi „A Star Is Born”.

Filmul „Spider-Man: Into The Spider-Verse” a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie, duminică seară, la Los Angeles, la cea de-a 91-a ediţie a galei premiilor Academiei de film americane.

Mahershala Ali a obţinut duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, în cadrul celei de-a 91-a ediţii a galei organizate de Academia de film americană, graţie interpretării sale din lungmetrajul „Green Book”.

Lungmetrajul mexican „Roma”, regizat de Alfonso Cuaron, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin la cea de-a 91-a ediţie a galei de decernare a premiilor Academiei de film americane, organizată duminică seară la Los Angeles.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.