Corina Crețu va deschide lista Pro România pentru alegerile europarlamentare

0

Comisarul european pentru Politica Regională, Corina Creţu, va deschide lista pentru alegerile europarlamentare a partidului Pro România, a anunţat luni, la Făgăraş, liderul formaţiunii, Victor Ponta. Până acum, Victor Ponta anunțase că el va fi cel care va deschide lista partidului la scrutinul pentru Parlamentul European.

Potrivit acestuia, experienţa pe care Corina Creţu a dobândit-o în Parlamentul României, dar şi în Parlamentul European o recomandă pentru această poziţie.

Fostul prim-ministru a adăugat că şi următorii candidaţi de pe lista Pro România, care o urmează pe Corina Crețu, pe care nu i-a nominalizat, vor fi tot „oameni cu experienţă pe plan european”, care „se pot bate pentru România”, conform Agerrpres.

Ponta a menţionat că şi el se va regăsi pe această listă, dar nu pe un loc eligibil, apreciind că este mai mare nevoie de el în Parlamentul de la Bucureşti, decât la Bruxelles.

Liderul Pro România a ţinut să sublinieze că în mod cert României îi este mai bine în Uniunea Europeană decât în afara ei şi că cei care susţin contrariul trebuie combătuţi.

„Credem că apartenenţa la Uniunea Europeană este cea mai mare realizare de după 1989. (…) Cele 17 miliarde de euro cu care România a contribuit din 2007 este mai puţin decât cele 51 de miliarde de euro cât a primit. (…) Pentru România e mai bine în Uniunea Europeană decât în afara ei”, a spus Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Făgăraş.

Corina Creţu a declarat că este o „social-democrată convinsă” şi că s-a îndreptat către Pro România pentru că este partidul preocupat să respecte standardele europene şi să găsească soluţii la problemele reale ale oamenilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.