Vicepreședintele SUA, Mike Pence, va efectua o vizită la București în prima jumătate a lui 2019

Share:

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că vicepreşedintele SUA, Mike Pence, va efectua o vizită în România în prima jumătate a anului.

Dăncilă a precizat că a avut o convorbire telefonică cu acesta.

„L-am invitat pe vicepreşedintele Pence în România şi domnia sa a promis că va efectua această vizită în prima jumătate a anului”, a declarat Dăncilă.

„Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut astăzi, 28 februarie 2019, o convorbire telefonică cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence. Cu acest prilej, cei doi oficiali au exprimat satisfacţia pentru relaţia bilaterală excelentă şi pentru evoluţiile pozitive înregistrate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state. Premierul Viorica Dăncilă a transmis mulţumiri vicepreşedintelui Pence pentru sprijinul acordat de SUA consolidării cooperării bilaterale pe dimensiunea de securitate, dar şi în cadrul NATO, mai ales în contextul evoluţiilor curente din mediul de securitate. Totodată, a accentuat importanţa dezvoltării în continuare a tuturor domeniilor acoperite de Parteneriatul Strategic, în special cel economic. A reconfirmat importanţa acordată de Guvernul României consolidării relaţiei transatlantice, obiectiv urmărit constant de ţara noastră. De asemenea, în discuţie au mai fost abordate subiecte de actualitate din agenda internaţională. În vederea aprofundării relaţiei bilaterale şi a dialogului politic, Prim-ministrul României a adresat invitaţia vicepreşedintelui SUA de a vizita ţara noastră”, anunţă și Guvernul.

La rândul său, vicepreşedintele SUA a transmis aprecieri cu privire la angajamentul României pentru dezvoltarea relaţiei cu SUA, remarcând contribuţiile semnificative ale ţării noastre în plan bilateral şi multilateral.

Totodată, înaltul oficial american a evidenţiat importanţa acordată de Administraţia SUA obiectivelor Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA.

De asemenea, a apreciat modul de gestionare de către Guvernul României a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.