Ministrul Trif s-a întâlnit cu cei 34 de primari ai stațiunilor balneare!

0

La solicitarea ministrului Bogdan Trif, la sediul Ministerului Turismului a avut loc o întâlnire cu cei 34 de primari ai stațiunilor balneare din țara noastră.

„Pentru Guvernul României turismul balneo este o prioritate, de aceea este foarte important să vă comunic măsurile ce vin în sprijinul autorităților locale pentru dezvoltarea stațiunilor. Este foarte important să menționez că stațiunile balneo vor primi finanțare pentru proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii turistice în cuantum egal cu cea acordată stațiunilor de interes național.Totodată vă rog să înaintați cât mai multe proiecte care ar putea să primească finanțare din partea Ministerului Turismului. Venim în întâmpinarea dumneavoastră cu o modificare foarte importantă care să vă ajute să obțineți mult mai ușor bani de la Ministerul Turismului și anume prezentarea documentației doar la nivel de studiu de fezabilitate, fără a mai fi nevoie de proiectul tehnic la depunerea documentelor pentru finanțare. În plus, Guvernul României a aprobat programul de finanțare a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare, unde procentul de finanțare este de 100%. Acest program este un sprijin financiar important pentru autoritățile publice locale care vor să investească în infrastructura turistică balneară”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Atât modificările aduse de ministerul Turismului legislației privind finanțarea proiectelor turistice, respectiv masterplanului de investiții în turism, cât și înființarea programului de finanțare pentru stațiunile balneare sunt esențiale, susține ministrul Bogdan Trif, pentru dezvoltarea turismului de sănătate din România având în vedere că în țara noastră se regăsește o treime din izvoarele naturale minerale din Europa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.