Totul despre bacteria care ne distruge stomacul

0

Helicobacter Pylori este un bacil (o bacterie) specific uman, gram-negativ localizat la nivelul mucoasei stomacului. S-a observat că frecvenţa infectării cu Helicobacter Pylori variază în funcţie de zona geografică, vârsta şi factori socio-economici.

Simptomele diferă de la un pacient la altul, însă cele mai întâlnite sunt: arsurile gastrice, balonarea, durerile abdominale, greață, vărsăturile, scăderea în greutate, depozitele albicioase pe limba.

Medicul poate să recomande mai multe tipuri de analize, pentru a determina prezența bacteriei în corp. Astfel, se poate face: dozarea anticorpilor anti Helicobacter în sânge, antigen Helicobacter pylori din materii fecale, un test respirator cu uree, o metodă neinvazivă.

O altă metodă de diagnostic este endoscopia digestivă cu biopsie. Tratamentul durează între 7 și 14 zile, iar la o lună de la terminarea acestuia se fac din nou analize, pentru a vedea dacă virusul a revenit, scrie sanatatea.ro. Cei care au ulcer sau gastrită trebuie să evite alimentele condimentate, cât și băuturile acidulate, pentru că agravează manifestările.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.