Ministrul Pintea crede că în spitalele publice a scăzut corupția

0

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri, la Piatra-Neamţ, că speră şi crede că a scăzut corupţia din spitalele publice, dar că mai există cazuri punctuale.

Reacţia ministrului vine după ce patru medici ortopezi din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ şi singurul medic ortoped din policlinica spitalului au fost reţinuţi, marţi, de Direcţia Generală Anticorupţie, fiind suspecţi de luare de mită.

Întrebată dacă mai există corupţie în spitale, Sorina Pintea a răspuns: ‘În calitate de ministru al Sănătăţii ar trebui să spun ‘nu, totul este extraordinar, nemaipomenit’. Am mai declarat că încă avem o problemă cu plăţile informale, că încă avem o problemă cu modul în care ne comportăm cu pacienţii dacă nu primim ceva. Este un lucru care este evident. Eu cred şi sper că este în scădere, dar mai sunt cazuri punctuale. Ce s-a întâmplat la Neamţ nu aş dori să comentez foarte mult, deja sunt organe de anchetă care verifică aceste aspecte. (…) Acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla dacă cineva nu ar fi vrut să fie pensionat ilegal, pe nedrept. Vorbim de o cârdăşie între unii şi alţii. Pacienţii care se duc la medic pentru că sunt cu adevărat bolnavi nu au de ce să aibă încrederea zdruncinată. Medicii au salarii corespunzătoare de la 1 martie 2018. Şi de o parte, şi de alta s-a greşit. Mesajul meu este să ne comportăm corect, în limitele legalităţii’, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că pentru situaţia de la Secţia de ortopedie a spitalului din Piatra-Neamţ soluţia este redistribuirea cazurilor urgente la alte unităţi sanitare.

‘Singura chestiune care mă deranjează este faptul că nu ştim cum va fi influenţat actul medical. Au rămas doar doi doctori pe secţie şi vom avea o discuţie cu preşedintele CJ şi managerul spitalului să vedem ce se va întâmpla. În prima fază, vom redistribui cazurile’, a adăugat Pintea.

La rândul său, preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a declarat că nu ştie dacă anchetatorii au luat cea mai bună decizie atunci când i-au reţinut pe cei patru medici ortopezi din spital, lăsând secţia să funcţioneze doar cu doi medici.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.