Maduro, noi atacuri la adresa ”imperialismului american” 

0

Preşedintele ales al Venezuelei, Nicolas Maduro, a pus joi pe seama ”imperialismului american” o pană de curent care a afectat mare parte din teritoriul ţării sale, transmite DPA.

Într-un mesaj pe Twitter, Maduro a scris despre „războiul electric anunţat şi dirijat de imperialismul american împotriva poporului nostru”.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a răspuns tot prin intermediul reţelelor de socializare: „Pana de curent şi devastarea care îi afectează pe venezuelenii de rând nu sunt provocate de SUA. Penuria de energie şi foametea sunt rezultatul incompetenţei regimului Maduro”.

Liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte, a afirmat joi seara că 22 din cele 23 de state în care este împărţită Venezuela nu au deloc energie electrică, iar capitala, Caracas, a rămas fără curent timp de şase ore, „un record”. „Această pană de curent este dovada ineficienţei uzurpatorului”, a scris el pe Twitter. DPA precizează că termenul de uzurpator se referă la Maduro, sub conducerea căruia mulţi venezueleni resimt lipsa alimentelor şi medicamentelor şi milioane de cetăţeni s-au refugiat în alte ţări.

Ministrul telecomunicaţiilor, Jorge Rodriguez, a declarat televiziunii Telesur că pana de curent a afectat circa 10 state. El s-a referit la „un sabotaj electric brutal” şi a anunţat reluarea alimentării cu energie în trei state, promiţând totodată că în restul ţării problema se va rezolva în câteva ore.

Rodriguez l-a acuzat pe senatorul american Marco Rubio de implicare în „sabotaj”, susţinând că acesta a „prevăzut” pana de curent înainte să se producă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.