Zoli Toth este…home alone la ARCUB. Un one man show electrizant!

0

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, invită publicul bucureștean – și nu numai – la „Home Alone”, un one-man-show dinamic susținut de Zoli Toth, unul dintre cei mai apreciați artiști din România. Concertul va avea loc la Sala Mare de la ARCUB, în data de 12 aprilie, ora 20:00.

Este pentru prima dată în România când un artist concepe un one-man-show care are la bază sintetizatoare analogice, instrumente de percuție neconvenționale, tobe și vibrafon. Având un stil eclectic, Zoli Toth își folosește experiența muzicală, recurgând la armonii provenite din muzica clasică, la linii melodice narative, sound industrial și muzică electro. Ritmul melodiilor este foarte divers, cu treceri neașteptate de la lent la alert, făcând din acest eveniment un concert avangardist. Zoli propune un show inedit de percuție neconvențională și muzică electronică 100% live ce are la bază linii melodice inspirate din muzica simfonică și folclorul românesc.

Experiența artistului este vastă, el având la activ peste 1.000 de concerte în România și străinătate. În 1997, Zoli Toth pune bazele trupei de percuţie Hans’n’feet Quartet. După câteva schimbări de componenţă şi stil, în anul 2000 ia naştere formaţia SISTEM: cinci percuţionişti profesionişti cântând la butoaie de metal şi plastic şi alte accesorii muzicale neconvenţionale. Alături de Robert Magheti, Florin Romaşcu, Claudiu Purcarin şi Ciprian Rogojan, SISTEM a lansat patru albume, iar unsprezece single-uri au ajuns number one în topurile din România.

Din anul 2014, Zoli Toth și-a desfășurat activitatea muzicală sub numele de Zoli Toth Project. Tot în anul 2014, cu o formulă unică în lume de instrumentiști (doi percuționiști, vioară și violoncel) și cu ajutorul compozitorului Adrian Enescu, Zoli a produs spectacolul „Bach in ShowBiz”, cu optsprezece variațiuni pe teme de J.S. Bach adaptate prezentului. În august 2015, Zoli Toth a realizat unul dintre cele mai complexe concerte de fusion din România, cu 21 de instrumentiști, cu videoproiecții și efecte pirotehnice. În 2015, în cadrul Festivalului „George Enescu”, a avut avanpremiera spectacolului „The Bach Files”, un proiect unic în România.

Odată cu susținerea recitalului din finala Eurovision România 2016, Zoli a lansat conceptul „Cocoon”, în care s-a reinventat, abordând compoziția, noul repertoriu fiind compus de el, în colaborare cu George Călin (Deepcentral). „Senzații” din 2017 a fost un proiect care a combinat sonorități industriale, produse de lovirea energică a nicovalelor, cuvelor de inox și a butoaielor de metal, cu cele calde, rezultate din acompaniamentul orchestrei simfonice, și cu sound-ul modern, electro, al sintetizatoarelor. Din iulie 2018, Zoli este coordonatorul ansamblurilor de percuție din programul național „Cantus Mundi”.

Biletele au fost puse în vânzare pe arcub.ro sau de la Casa de bilete ARCUB, din Strada Lipscani, nr. 84-90. Preț bilete: 35 lei.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/405218103639851/

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.