Francofonia universitară: discuții interactive între Secretarul General al OIF și studenții francofoni din România

0

Președintele Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) și al Consiliului Național al Rectorilor din România (CNR), domnul Sorin Mihai Cîmpeanu, și Directorul regional al AUF în Europa Centrală și de Est (AUF ECO), domnul Mohamed Ketata, au plăcerea de a organiza o sesiune de discuții interactive între Excelența Sa, doamna Louise Mushikiwabo, Secretar General al OIF (Organizația Internațională a Francofoniei), și studenții francofoni din România.

Evenimentul va avea loc în data de 13 martie 2019, între orele 9.00-11.00, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) din București, Facultatea de Horticultură, Aula Magna „Nicolae Constantinescu”.

Vizita oficială în România a Excelenței Sale, doamna Louise Mushikiwabo, și întâlnirea cu tinerii studenți francofoni se înscriu în agenda Lunii Francofoniei 2019. Totodată, acest eveniment reprezintă o excelentă oportunitate pentru studenți de a dezbate prioritățile francofoniei: tineret, mobilitate, interculturalitate, angajabilitate și inserția profesională a tinerilor.

Peste 500 de studenți francofoni, români și străini, de la mai multe instituții de învățământ superior din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași și Timișoara, au confirmat participarea la eveniment.

Despre AUF

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) este o asociație internațională creată cu peste 50 de ani în urmă. Aceasta reunește 909 instituții de învățământ superior și de cercetare provenind din 113 țări de pe cinci continente. AUF este, de asemenea, operatorul pentru învățământul superior și cercetare al Summit-ului Francofoniei. Misiunea sa este de a promova o francofonie universitară solidară, angajată în dezvoltarea economică, socială și culturală a societăților.

AUF promovează solidaritatea activă între instituțiile membre și le acordă sprijinul său pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă: calitatea formării, a cercetării și a guvernării academice; inserția profesională și angajabilitatea absolvenților de învățământ superior; implicarea în dezvoltarea societăților. AUF acționează în 10 regiuni ale lumii, inclusiv în Europa centrală și de est.

Pentru mai multe informații: www.auf.org

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.