Maria Grapini, pledoarie oficială în PE pentru femei

Marți, 12 martie, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, s-a discutat tema privind echilibrul de gen în numirile pentru funcții în domeniul economic și monetar, la nivelul Uniunii Europene. Încă sensibil, situat și în prezent sub puterea prejudecăților, subiectul a trezit interes și comentarii pertinente.

Europarlamentarul român, Maria Grapini, a luat cuvântul și a cerut o judecată dreaptă și realistă a stării de fapt existente în acest domeniu, la nivel european. Grapini a ridicat vălul conformismului și a punctat realitatea…care nu vine să susțină un echilibru real și just între bărbați și femei, atunci când vorbim despre poziții de forță în cel mai puternic domeniu al economiei din UE.

“Egalitatea de gen este o necesitate, nu este un moft și nici un slogan! Acum, vorbim despre egalitatea de gen din instituțiile economice, dar trebuie să recunoaștem că există responsabilități partajate. Cei care propun comisari, de exemplu, știm, s-a spus și aici, avem doar nouă femei comisar din statele membre!

Cred că trebuie să revenim la punctul esențial și anume la educație, dacă mai avem în acest secol, în PE, bărbați, care consideră că sunt meserii predestinate… atunci suntem foarte jos cu nivelul educației și înțelegerii egalității de gen!”, a spus, direct, Maria Grapini.

Europarlamentarul român și-a continuat teza privitoare la subiectul sensibil al momentului, declarându-și convingerea că “Parlamentul, Comisia și Consiliul trebuie să dea dovadă de transparență și de bună intenție în promovarea femeii, pentru că avem mai puține vicepreședinte decât vicepreședinți, dar în același timp trebuie să ne gândim ca statele membre să dea dovadă de aplicarea a ceea ce avem, la fiecare acasă, că avem destule reglementări!”.

“Câte femei avem guvernator al băncilor naționale? Câte femei avem viceguvernatori? Cum să avem candidați aici?… Dragi colegi, statele membre trebuie să-și pună în aplicare, acasă, politicile de egalitate de gen, iar instituțiile europene să dea dovadă de transparență în selecția oricărui candidat.”, a conchis europarlamentarul român, Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.