Netanyahu îl numește „dictator” pe Erdogan

0

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a reacţionat miercuri la acuzaţiile de rasism formulate la adresa sa de Ankara, numindu-l ‘dictator’ pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, informează France Presse.

Ibrahim Kalin, purtător de cuvânt al preşedintelui turc, denunţase marţi ‘rasismul flagrant’ manifestat – în opinia sa – de către premierul israelian, care – în plină campanie electorală – declarase anterior că Israelul nu este statul-naţiune pentru ‘toţi cetăţenii săi’, ci ‘doar pentru poporul evreu’ şi deci nu pentru importanta comunitatea arabă şi musulmană.

‘Erdogan, dictatorul turc, atacă democraţia israeliană, în timp ce închisorile sale sunt pline de jurnalişti şi judecători turci. Ce glumă!’, scrie Netanyahu într-un mesaj difuzat de către biroul său de presă în noaptea de marţi spre miercuri.

Benjamin Netanyahu a reacţionat duminică la afirmaţiile actriţei şi modelului israelian Rotem Sela, care s-a arătat indignată pe reţelele sociale faţă de poziţia guvernului israelian de dreapta faţă de minoritatea arabă, reprezentând 17,5% din populaţie.

Rotem Sela, atacată pe reţelele de socializare, a primit de atunci mesaje de simpatie din partea unei alte actriţe israeliene Gal Gadot, interpreta din blockbusterul „Wonder Woman”.

‘Nu există cetăţeni de categoria a doua în Israel’, susţine Netanyahu în ultimul său mesaj. ‘Israelul este o democraţie unde toţi israelienii, inclusiv cele peste două milioane de arabi, se bucură de egalitatea drepturilor individuale’, adaugă el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.