Ministrul Deneș a participat joi la plantarea unei perdele forestiere de protecție a Autostrăzii Soarelui, din județul Constanța

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat astăzi la acțiunea de plantare a perdelei forestiere de protecție a A2, care s-a desfășurat în județul Constanța, la kilometrul 193+760 al Autostrăzii A2, în apropierea localității Siminoc, pe raza UAT Murfatlar. Evenimentul este organizat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva (RNP Romsilva) și marchează debutul Lunii Plantării Arborilor.

Astfel, perdeaua forestieră de la Siminoc, care va avea suprafața de 6,370 hectare, va fi constituită din 31.850 de puieți din speciile: salcâm, sălcioară, corcoduș, păr și păducel. Materialul săditor este asigurat din pepinierele Romsilva.

Ministrul Ioan Deneș a interacționat cu elevii prezenți la acțiune care au plantat puieții în gropile săpate de demnitar, explicându-le, totodată, etapele corecte necesare pentru ca puieții să se prindă și să crească sănătos. În același context, ministrul le-a povestit elevilor despre plantarea de arbori din propria grădină.

La plantarea puieților ministrul Deneș a colaborat, într-o adevărată echipă de lucru, cu  secretarul de stat pentru păduri, Daniel Coroamă, precum și cu directorul general al RNP Romsilva, George  Mihăilescu.

La acțiunea de plantare au mai participat: prefectul județului Constanța, Dumitru Jeacă, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, conducerea Direcției Silvice Constanța, primarul orașului Murfatlar, Valentin Saghiu,  reprezentanți ai autorităților locale, elevi ai Liceului Teoretic Murfatlar, voluntari, parteneri în acțiunile de educație forestieră.

Suprafețe de perdele forestiere de protecție care se vor realiza în 2019: în primăvara anului 2019 se vor realiza – 6,7 ha la D.S. Călărași și 6,4 ha la  D.S. Constanța, la aceasta din urmă existând perspective pentru realizarea a altor 6 ha de perdele forestiere. În campania de împăduriri din toamna anului 2019, după finalizarea procedurilor de expropriere pentru toate imobilele incluse în Hotărârile de Guvern, se va realiza diferența de 75 ha perdele forestiere de protecție. Bugetul alocat pentru perdele în anul 2019 este de 33,2 mil lei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.