Phenianul amenință cu suspendarea negocierilor nucleare cu SUA

Coreea de Nord ia în calcul suspendarea negocierilor nucleare cu Statele Unite ale Americii, a anunţat vineri ministrul adjunct de externe nord-coreean Choe Son Hui, potrivit agenţiei de presă TASS, citată de Reuters.

‘Nu avem intenţia de a face concesii în faţa cerinţelor SUA (formulate la summitul de la Hanoi) sub nicio formă şi nici dorinţa de a ne angaja în negocieri de acest gen’, a declarat înaltul responsabil diplomatic nord-coreean într-o conferinţă de presă la Phenian, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice şi jurnalişti străini, relevă agenţia de presă oficială rusă.

Această declaraţie a viceministrului de externe al Coreei de Nord reprezintă prima reacţie oficială a conducerii de la Phenian cu privire la rezultatele summitului dintre liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, şi preşedintele american Donald Trump, care s-a încheiat la 28 februarie în Vietnam fără semnarea vreunui acord.

Kim Jong Un intenţionează să facă în curând o declaraţie oficială în care îşi va anunţa decizia privind acţiunile ulterioare ale Phenianului după eşecul summitului de la Hanoi (27-28 februarie).

Cel de-al doilea summit între Donald Trump şi Kim Jong-Un s-a încheiat fără ajungerea la vreun acord în privinţa unor noi măsuri concrete privind denuclearizarea Coreei de Nord. Potrivit media internaţionale, ceremonia de semnare a fost anulată, iar discuţiile au fost întrerupte după ce SUA au refuzat solicitările nord-coreenilor privind ridicarea sancţiunilor.

Washingtonul a explicat că regimul nord-coreean a dorit ridicarea integrală a sancţiunilor, dar, întrucât nu s-au înregistrat progrese suficiente privind denuclearizarea, SUA nu pot să fie de acord cu o astfel de măsură.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.