Sondajul care tulbură apele în Kiseleff. PSD a scăzut sub 25%!

0

Ludovic Orban le-a prezentat liberarilor reuniţi la Biroul Executiv un sondaj comandat de partid în care PNL ar avea o intenţie de 27,9%, în timp ce PSD este în plină cădere, sub 25%, potrivit Adevărul.

Joi a avut loc ședinţa Biroului Executiv al PNL în care s-a stabilit lista candidaţilor la europarlamentare. În acest context, Ludovic Orban le-a prezentat liberalilor reuniţi la Biroul Executiv, rezultatele unui nou sondaj comandat de conducerea partidului.

Potrivit sondajului comandat de liberali, PNL este pe primul loc cu o intenţie de vot de 27,9%, în timp ce PSD a scăzut sub 25%, având o intenţie de vot de 24,6%, au declarat surse politice pentru „Adevărul“.

Alianţa USR-PLUS ar strânge 16% din voturi, în timp ce ALDE – 11,8%. Partidul lui Victor Ponta, Pro România, ar obţine  6,7% la următoarele europarlamentare, conform sondajului prezentat de Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, la începutul şedinţei Biroului Executiv al PNL, că va fi stabilită lista candidaţilor la europarlamentare, va fi analizat stadiul campaniei pentru scrutinul din 26 mai şi va fi prezentat ultimul sondaj privind opţiunile politice ale românilor.

„Suntem practic în momentul în care pornim o bătălie fundamentală pentru România, pornim o bătălie în care se va hotărî nu numai cine va reprezenta România în Parlamentul European, se va hotărî şi dacă cetăţenii români dau o moţiune de cenzură împotriva actualului Guvern, împotriva actualelor clanuri care îşi bat joc de România, se va hotărî dacă cetăţenii români vor să consolideze şi să adâncească traiectoria europeană, dacă vor să pună punct conflictului artificial declanşat de majoritatea guvernamentală cu UE, cu instituţiile europene şi cu liderii europeni importanţi. În alegerile pentru PE se va vedea adevărul opţiunilor cetăţenilor români şi sunt convins că acest adevăr va fi un adevăr crud pentru cei care au fost investiţi cu încredere să guverneze şi care de doi ani şi patru luni îşi bat joc de România, ducând România spre nicăieri”, a spus Orban.

După ce lista candidaţilor la europarlamentare va fi stabilită de BEx, aceasta va fi validată de Biroul Politic Naţional al partidului, care se va desfăşura tot joi la Parlament.

Un număr de 49 de liberali s-au înscris în cursa pentru europarlamentare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.