Zeci de morți și răniți, după atacuri armate în două moschei din Noua Zeelanda

0

Mai multe persoane au fost împuşcate în cursul unor incidente armate care au avut loc la două moschei din oraşul Christchurch. Potrivit presei, sunt 30 de morţi şi zeci de răniţi.

Atacurile au avut loc la moscheile Al Noor Mosque şi Linwood Masjid. Martorii au descris că este mult sânge şi decese multiple. Cel puţin 50 de focuri de arme au fost auzite în timpul atacurilor care s-ar fi produs în şase locuri diferite, potrivit martorilor.

„Eram în interiorul moscheei, eram în camera alăturată și imamul a început slujba, atunci dintr-odată împușcăturile au început în camera principală, probabil trăgătorul a venit prin hol. Nu am văzut cine a tras, dar am văzut mai mulți oameni care au fugit prin camera mea și am văzut că mai multe persoane erau rănite și mi-am dat seama că e ceva extrem de grav”, a povestit un martor.

Într-o conferinţă de presă, comisarul de poliţie Mike Bush a anuţat că este vorba despre un număr „semnificativ” de victime şi că au fost reţinuţi trei bărbaţi şi o femeie.

Presa locală vorbeşte despre zeci de victime. Unul dintre autorii atacului armat de la Christchurch, un australian în vârstă de 28 de ani, s-a filmat în timp ce se deplasa către moscheea Al Noor, din centrul oraşului, conform presei locale.

Premierul Noii Zeelande a descris atacurile drept un „act fără precedent de violenţă”, adăugând că oamenii din moschei ar fi trebuit să aibă dreptul să-şi exercite libertatea religioasă în siguranţă.

„Ceea ce pot spune este că e foarte clar că aceasta este una dintre cele mai întunecate zile din istoria Noii Zeelande”, a spus premierul.

Autorităţile au recomandat închiderea temporară a tuturor moscheilor. De asemenea, au fost închise toate şcolile din  Christchurch.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.