Liberalul Marius Bodea pune tunurile pe primarul Chirica

Share:

Deputatul PNL, Marius Bodea, președintele organizației municipale PNL Iași, cere Primăriei Municipiului Iași să oprească de îndată orice acțiune care implică tăierea de arbori pe domeniul public al orașului fără consultarea opiniei publice și fără să prezinte toate avizele legale și câștigătorii licitațiilor pentru proiectele de reamenajare a spațiilor verzi. 

Marius Bodea atrage atenția asupra faptului că o amenajare „provizorie“ înseamnă amenajare ilegală, de vreme ce executivul Primăriei Iași nu a depus spre avizul Consiliului Local nici un proiect, fie el și temporar, de reorganizare peisagistică a Pieței Palatului Culturii. În aceste condiții, primarul Mihai Chirica, alături de cei care au pus în acțiunea tăierea copacilor din fața Palatului Culturii, vor trebui să suporte toate consecințele care decurg din intervenția ilegală pe domeniul public.

Într-o eră în care proiectele de genul amenajării spațiului din fața Palatului Culturii se alocă prin concurs mediatizat la nivel internațional, primarul Chirica face «amenajări provizorii» care implică în mod obligatoriu tăieri de copaci. Aruncarea unor idei de tipul «poate facem și o parcare subterană în fața Palatului“ în contextul polemicilor iscate de tăierea copacilor, sunt de natură să ne alarmeze, pentru că acest primar ar putea demara lucrări care să mutileze orașul pe termen lung, fără nici o dezbatere. Asemenea proiecte se prezintă în campania electorală și pot fi validate de cetățeni prin vot sau prin dezbateri extinse, la care să ia parte și specialiștii.

Chirica nu are un cec în alb din partea cetățenilor să facă lucrări de importanță vitală pentru oraș izvorâte doar din propria sa inspirație de moment. Ne dăm seama acum foarte limpede cât de fățarnic a fost atunci a declarat că a înțeles mesajul ieșenilor după ce a tăiat teii de pe Ștefan cel Mare. În acest an care a mai rămas din mandatul foarte sărac al primarului, îi cer să se abțină de la orice mutilare a Iașului!“, a declarat deputatul PNL Marius Bodea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.