Medicii de la Spitalul de Urgență din Baia Mare au operat o pacientă cu o tumoră gigant

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare au operat cu succes o pacientă având o formaţiune tumorală gigant intratoracică dreapta, în greutate de 1,5 kilograme, a informat, marţi, unitatea medicală, citată de Agerpres.

„Este vorba despre o pacientă de 62 de ani, din judeţul Satu Mare, care a fost trimisă în Secţia de chirurgie toracică pentru o formaţiune tumorală intratoracică dreapta. S-a intervenit chirurgical în anestezie generală, cu intubaţie selectivă. (…) Intraoperator, am identificat o formaţiune tumorală gigantă care ocupa două treimi din hemitoracele drept, extrem de hemoragică. Împreună cu colegul meu, dr. Marius Urcan – medic primar chirurgie toracică, am reuşit excizia acestei formaţiuni în totalitate”, a menţionat medicul primar în chirurgie toracică, dr. Petruţ Giuliano, pe pagina de Facebook a SJU.

Conform aceleiaşi surse, complexitatea cazului a constat în dimensiunile mari ale formaţiunii tumorale – aceasta având un diametru de aproximativ 25 de centimetri şi o greutate de 1.500 grame, dar şi a numeroaselor vase de neoformaţie intra şi peritumorale.

Evoluţia postoperatorie a fost favorabila, pacienta fiind supravegheată în Secţia de chirurgie toracică, reiese din postarea SJU Baia Mare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.