Augustin Lazăr o vrea investigată pentru abateri disciplinare pe Adina Florea

0

Augustin Lazăr, procurorul general al României solicită CSM verificări privind posibile abateri disciplinare comise de Adina Florea, procurorul șef adjunct al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, în legătură cu solicitarea de preluare a dosarului Tel Drum de la DNA.

„Am sesizat CSM referitor la constatările făcute cu ocazia soluționării conflictului de competență”, a declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, Augustin Lazăr.

Secția pentru Procurori a CSM ar urma să ia în discuție solicitarea procurorului general, iar ulterior să solicite Inspecției Judiciare efectuarea unor verificări.

De altfel, de luni este în desfășurare un control privind posibile scurgeri de informații din dosarele instrumentate de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Comisia de concurs a Secției, constitutită la nivelul CSM, a fost sesizată, la cererea judecătorului Bogdan Mateescu, cu privire la activitatea conducerii structurii in legătură cu dosarul Tel Drum.

Secția pentru Investigarea Magistraților a solicitat DNA dosarul Tel Drum, in care este cercetat Liviu Dragnea, insă procurorii anticorupție au refuzat să îl predea, declanșând un conflict pozitiv de competență.

Conflictul a fost soluționat de procurorul general al României, care a decis că DNA este abilitată să continue ancheta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.