Cel mai mare coșmar al lui Dragnea

0

Liderul autoritar al PSD, Liviu Dragnea, nu se dezminte. Continuă pe toate palierele lupta împotriva așa-zisului stat paralel (a se citi împotriva Justiției!), în tentativa de a răsufla (ușurat) în față zăngănitului asurzitor al cătușelor! Nu știu dacă Dragnea este vinovat sau nu! Ar fi trebuit, în mod logic, firesc, normal, să lăsăm instanța de judecată să se pronunțe în acest sens! Dar Dragnea nu are timp și nici chef să riște! Este convins că mai are multe de spus/făcut în politica asta dâmbovițeană, iar Puterea totală pe care o deține, astăzi, îl face și mai disperat să rămână în libertate!

Cel mai mare coșmar al lui Dragnea nu este Iohannis, cel care, se pare, va obține detașat un nou mandat de președinte! Nici nu putem asista la un alt scenariu, atâta timp cât, se pare, Dragnea va intra în cursa prezidențială! Sunt convins că Dragnea nu ar câștiga nici măcar alegerile pentru șefia partidului, dacă votul la Congres ar fi unul secret! Antipatia multor pesediști față de el, revolta acestora față de direcția greșită în care se îndreaptă PSD (evident, recunoscută doar pe la colțuri și șușotind!), nu va rămâne fără urmări. Iar prezidențiabilul Dragnea va vedea, în primul tur al prezidențialelor, cât de popular/iubit este de români!

Victor Ponta, nu Iohannis, rămâne uriașul coșmar al lui Dragnea! Oricât ar încerca aplaudacii de serviciu ai PSD să-l denigreze pe Ponta, oricât ar arunca cu lături în acesta, un adevăr nu va putea fi niciodată îngropat și anume faptul că Victor Ponta, prin Pro România, a smuls o felie electorală importantă (eu cred că minimum 10%) din tortul electoratului PSD. Alături de Adrian Năstase, Victor Ponta rămâne un reper al performanței guvernării pesediste! A făcut și greșeli. Apropierea de Sebastian Ghiță a avut consecințe majore pentru imaginea lui! A dat, uneori, dovadă de imaturitate, ironie ieftină și aroganță! Iar acestea l-au costat! Însă, Ponta a avut tăria de caracter să renunțe la funcția de premier și la șefia partidului, fie și în urma unui simulacru de dosar! A făcut pasul înapoi pentru a nu afecta electoral partidul! Acest lucru poate fi făcut doar de liderii care pun mai presus de mizele lor personale interesele partidului!

Mai mult, scorul de 46% cu care se împăunează, de peste doi ani, Dragnea, i se datorează și lui Victor Ponta. Dacă Ponta ar fi trecut în tabără PRU, ar fi făcut acest partid, unul parlamentar!

Inevitabil, după victoria în alegeri, Dragnea l-a umilit pe Ponta, izolându-l în partid. Plecarea/demisia acestuia a venit firesc! Ce nu s-au așteptat Dragnea și aplaudacii săi este că Ponta, de unul singur, a pus bazele unui partid care, astăzi, reprezintă o uriașă amenințare pentru PSD! Pro România se apropie, la nivel național, de 10%. Tendința este de creștere! Mai grav decât atât este că mulți votanți PSD se regăsesc astăzi în Ponta și Pro România! Cu Dragnea în fruntea PSD, Pro România va continua să crească! De ce ar trebui, în opinia lui Ponta, ca Dragnea să plece din fruntea PSD, atâta timp cât acesta din urmă, prin abuzurile și aroganța sa, aduc puncte electorale către Pro România? Explicația este simplă: interesul național primează!

Iar Victor Ponta se pare că a învățat din greșelile trecutului! Și că are forța de a merge mai departe în politică! Picajul său a fost unul abrupt dar, pas cu pas, recuperează terenul pierdut! Cu cât va fi mai atacat de gașca lui Dragnea, cu atât trebuie să înțeleagă că direcția politică în care merge este una bună, în interesul românilor!

Un editorial de Iulian Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.