Comisia Europeană, un nou avertisment dur la adresa Guvernului Dăncilă

Share:

Comisia Europeană a transmis Guvernului că OUG pentru modificarea Codurilor Penale ”nu e ok” și nu și-a dat acordul pe proiect.

Experții pe justiție ai Comisiei Europene au transmis, miercuri, echipei de experți trimiși de guvernul României într-o discuție la Bruxelles că proiectul de OUG pentru modificarea Codurilor Penale ”nu e ok”, potrivit unor surse politice citate de G4Media.ro.

Mai mult, experții Comisiei Europene au înțeles că guvernul Dăncilă a vrut ”un acord de principiu” și au refuzat să-și dea acordul pe aceste modificări, potrivit surselor citate.

Reprezentanții guvernului Dăncilă le-au transmis însă experților Comisiei că nu au timp, guvernul se grăbește să adopte modificarea Codurilor penale și au insistat pentru un acord. Mai mult, delegația română le-a transmis experților europeni că modificările ar avea girul Curții Constituționale, așa că nu ar mai fi nevoie de verificări amănunțite.

Mai mult, prim-vicepreședintele Comisiei Europene va avea o discuție telefonică în cursul zilei de joi cu premierul Viorica Dăncilă, pe tema justiției, potrivit surselor citate, în condițiile în care liderii PSD au dat toate semnalele că vor ca proiectele de OUG să fie adoptate cât mai rapid de guvern.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.