Concursul „ARTfel de Istorie”, la Muzeul Național de Istorie a României

0

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) în parteneriat cu Școala Gimnazială Genesis organizează cea de a patra ediție a Concursului “ARTfel de Istorie”. Evenimentul va avea loc miercuri, 3 aprilie, începând cu ora 10.00 la sediul MNIR din Calea Victoriei, nr. 12, sector 3, București.

Concursul se desfășoară cu sprijinul Inspectoratului General al Municipiului București și reunește elevi pasionați de istorie, care vor să studieze această disciplină și altfel, într-un mod original, interactiv și interdisciplinar.

Din anul 2016, când a avut loc ediția pilot, concursul s-a bucurat de succes atât în București, cât și în restul țării.

Evenimentul se adresează elevilor din clasele gimnaziale. Aceștia au de ales între diverse epoci și trebuie să respecte, în sceneta pe care o vor prezenta juriului, tematica secțiunii alese, respectiv: Preistorie, Antichitate, Evul Mediu, Epoca Modernă și Epoca Contemporană.

Competiția “ARTfel de Istorie” reprezintă, așadar, o completare a metodelor tradiționale de învățare, cu o abordare modernă și tehnici de studiu atractive. Concursul este atipic, în cadrul lui istoria capătă viață, informațiile sunt vii, iar personajele istorice se dezvăluie, prin talentul actoricesc al elevilor, din toate punctele de vedere, inclusiv psihologic.

Juriul va fi alcătuit din Mihai Manea, inspector școlar, specialitatea Istorie, Flavius Nicolae Roaită, muzeograf Muzeul Național de Istorie a României și Ovidiu Savu, șef Serviciu Istorie și Literatură, Casa Mureșenilor Brașov.

În fiecare an au participat aproximativ 200 de elevi din toată țara, iar feedback-ul a fost mereu unul pozitiv.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.