Juan Guaido primește pedeapsa maximă în Venezuela

0

Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, nu are dreptul să deţină o funcţie publică timp de 15 ani, pedeapsa maximă permisă de lege, a declarat joi comisarul Elvis Amoroso.

Guaido, preşedintele Adunării Naţionale, prezintă neconcordanţe în ceea ce priveşte situaţia financiară personală şi un raport privind cheltuielile care nu corespunde nivelului său de venit, a precizat Elvis Amoroso.

Juan Guaido a invocat Constituţia pentru a-şi asuma preşedinţia interimară în ianuarie, afirmând că realegerea preşedintelui Nicolas Maduro nu a fost legitimă. Majoritatea ţărilor occidentale, inclusiv SUA, îl susţin pe Guaido în funcţia de şef al statului.

Preşedintele Parlamentului Venezuelei, Juan Guaido, recunoscut preşedinte interimar de aproximativ 50 de ţări, a respins joi sancţiunea impusă de comisarul Elvis Amoroso, afirmând că acesta este nelegitim, relatează AFP.

”Nu este un comisar. Nu este şi nu există nicio sancţiune pentru neeligibilitate. Parlamentul legitim este singurul care are puterea de a numi un comisar „, a spus Juan Guaido, reamintind că Elvis Amoroso a fost numit în acest post de către Adunarea Constituantă, care a venit la putere şi care a înlocuit Parlamentul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.