Valentin Băicuianu, noul director executiv al APMGR

0

Valentina Băicuianu este noul director executiv al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România, informează joi un comunicat al APMGR.

Potrivit sursei citate, Valentina Băicuianu are o experienţă de peste 20 de ani în comunicare şi public affairs, lucrând pentru companii multinaţionale din industrii precum băuturi răcoritoare, tutun şi produse farmaceutice. Este absolventă a Facultăţii de Drept din Bucureşti şi a unui masterat în Comunicare şi Public Affairs la Londra.

„Obiectivul numărul unu al APMGR continuă să fie modificarea taxei clawback, total injustă, nesustenabilă şi nepredictibilă pentru producătorii de medicamente generice din România. Această taxă a afectat încă de acum nouă ani, când a fost implementată, activitatea fabricilor de medicamente generice din România, 20 în total, ducând la disponibilizarea personalului care lucra în fabrici, inclusiv impactând coeficientul de multiplicare ce este generat de o persoană angajată în fabrică, ce generează încă alte trei slujbe în activităţile conexe, toţi furnizori români”, se arată în comunicatul citat.

Conform reprezentanţilor APMGR, medicamentele accesibile sunt „cele mai vulnerabile” la această taxă, iar efectul taxei clawback asupra acestora este chiar dispariţia lor de pe piaţă, făcând accesul pacienţilor la medicamente foarte dificil sau imposibil.

În opinia APMGR, calculul diferenţiat al taxei clawback ar putea permite creşterea capacităţilor de producţie actuale şi a locurilor de muncă din producţie.

În plus, această măsură ar opri dispariţia medicamentelor accesibile de pe piaţă, în condiţiile în care peste 2.000 de astfel de medicamente au dispărut în ultimii ani şi au fost înlocuite cu variante mai scumpe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.