Ministrul Pintea, control inopinat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti

0

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a făcut un control inopinat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde a găsit mai multe nereguli. Ministrul a cerut demisia unui director.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a declarat, sâmbătă, că în urma controlului pe care l-a efectuat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a constatat că acesta „nu era curat”, iar „medicii nu fac faţă”, precizând că vor urma şi alte astfel de controale.

Pintea a afirmat că a efectuat vizita la respectiva unitate medicală, întrucât în ultima perioadă a avut destul de multe reclamaţii referitoare le ce se întâmplă la unitatea de primiri urgenţe.

„Am decis să merg la faţa locului să văd exact ce se întâmplă. Şi se întâmplă”, a spus ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Ea s-a referit punctual şi la neregulile care i-au fost semnalate.

„Modalitatea în care pacienţii sunt trataţi, modul în care li se vorbeşte, comportamentul cadrelor medicale faţă de aceştia. Pe de altă parte şi probleme de natură administrativă. Nu mă aşteptam ca într-o unitate medicală din România secolului XXI (…) să găsesc mizerie. Spitalul nu era deloc curat, inclusiv în secţiile care erau renovate. Există o parte a spitalului care urmează să intre în renovare, inclusiv unitatea de primiri urgenţe, dar chiar partea renovată nu era curată”, a declarat Pintea, întrebată care au fost cele mai grave acuzaţii vizavi de ce se întâmplă acolo.

Ministrul a povestit că în momentul în care a intrat în Ploieşti, l-a sunat pe preşedintele CJ spunându-i că doreşte să se întâlnească cu acesta în faţa spitalului.

„Ne-am întâlnit şi am intrat. (…) Am intrat în zona în care erau aparţinătorii aşteptând pacienţi. Pacienţi nu erau în aşteptare şi am întrebat aparţinătorii de câtă vreme stau. O doamnă mi-a răspuns – era ora 12,00 (noaptea – n.r.) că stă de la ora 9 şi nu mai are veşti de la soţul ei care venise pentru un computer tomograf. La fel, un alt cuplu care stătea acolo spunea că, de asemenea nu mai are veşti de un anumit interval de timp”, a detaliat Pintea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.