Ministrul Deneș a inspectat stadiul investițiilor derulate de MAP în județul Hunedoara

Share:

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a efectuat, vineri, o vizită de lucru în județul Hunedoara, pentru a inspecta stadiul lucrărilor din cadrul obiectivelor de investiții derulate de Ministerul Apelor și Pădurilor în acest județ.

Demnitarul a fost însoțit de secretarul de stat pentru păduri, Daniel-Constantin Coroamă, consilierii personali pentru ape și păduri, Constantin Sofronie și Ciprian Muscă, directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, directorul de investiții al ANAR, Vlad Marcoci, directorul general al RNP-Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, directorul ABA Mureș, Cristian Bratanovici, directorul ABA Crișuri, Sorin Guler, director ABA Jiu, Marin Talău. Din partea autorităților locale, delegația a fost însoțită de prefectul județului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely și deputatul de Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Prima oprire a delegației a fost la Primăria orașului Brad, unde a avut loc o discuție cu autoritățile locale. Ulterior, s-au inspectat lucrările de la obiectivul de investiție „Amenajare Valea Bradului, municipiul Brad, judeţul Hunedoara”. Valoarea totală a investiției este de 3 milioane de lei, iar în 2019, valoarea alocată este de 2,9 milioane de lei. În cadrul proiectului se vor realiza: recalibrarea albiei pe o lungime de 7,4 km, apărare de mal cu gabioane pe o lungime de 1 kilometru. Termenul de punere în funcțiune este anul 2019. Prin lucrările propuse se realizează atenuarea viiturilor, mărirea capacității de transport a albiei și protejarea malurilor în zonele periclitate de viitură. Astfel, vor fi protejate: un drum comunal, 5 poduri şi 62 de podeţe, 280 case şi gospodării situate în intravilanul satului Valea Brad, 65 de case şi 55 de gospodării situate pe strada Frunză Verde, 25 case şi gospodării situate pe străzile Horea şi Zarand (străzile fac parte din intravilanul orașului Brad), 105 ha teren agricol, 242 fântâni de apă potabilă, o bază sportivă, 6 agenţi economici, 0,5 km reţea electrică de medie tensiune şi 2 km reţea electrică de joasă tensiune, 1,2 km de reţea alimentare cu apă și 2 stăvilare.

Următoarea oprire a delegației conduse de ministrul Ioan Deneș a fost la acumularea de la Mihăileni. Obiectivul Acumularea Mihăileni pe râul Crişul Alb, jud. Hunedoara are o valoare totală, actualizată, de 162,8 mil lei. Valoarea alocată în anul 2019 – total 5,5 mil lei, de la bugetul de stat.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.