Juan Guaido reacționează la posibila sa arestare de regimul Maduro!

0

Liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, a provocat marţi autorităţile de la Caracas să îl aresteze, după ce i-a fost ridicată imunitatea parlamentară, transmite DPA.

„Dacă regimul îndrăzneşte să mă răpească şi să dea o lovitură de stat, vom răspunde hotărât”, a scris Guaido pe contul său de Twitter, după ce Adunarea Constituantă a decis că poate fi urmărit penal. El a adăugat într-un alt mesaj că a discutat deja cu lideri din întreaga lume şi că „uzurpatorii nu vor să pună la încercare hotărârea comunităţii internaţionale”.

Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei în ianuarie şi a fost recunoscut ca atare de peste 50 de ţări. El este acuzat a încălcat interdicţia de a părăsi ţara impusă de Curtea Supremă şi a început un tur în America Latină în februarie, pentru a-şi mobiliza susţinătorii, însă nu a fost arestat în martie, la revenirea în ţară, aşa cum ameninţaseră autorităţile.

Curtea Supremă a cerut luni Adunării Constituante să clarifice situaţia imunităţii lui Guaido.

Adunarea a fost înfiinţată în 2017 de regimul condus de preşedintele Nicolas Maduro, pentru a prelua atribuţiile parlamentului, singurul organism controlat de opoziţia venezueleană. Maduro a fost reales anul trecut în urma unui proces electoral contestat de opoziţie şi de comunitatea internaţională.

În Venezuela, la penuria de alimente, medicamente şi apă potabilă s-a adăugat în ultimele săptămâni şi o criză a energiei, manifestată printr-o serie de pene de curent la scară naţională, inclusiv în capitală.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.