Scandal uriaș la Spitalul Județean din Deva. Gândacii mișună prin saloane!

0

Gândacii mişună în Spitalul Județean din Deva. Mama unui copil internat în Secția de Pediatrie a fotografiat insectele în salon şi a postat imaginile pe Facebook.

„Mi-e scârbă unde trebuie să aducem copiii să îi tratăm!”, a scris femeia, pe Facebook, într-o postare în care apare și fotografia unui gândac omorât într-un salon.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Hunedoara a declarat, pentru Ziar de Hunedoara, că va sesiza departamentul de Control în Sănătate Publică.

„La nivelul Spitalului Județean de Urgență din Deva, activitatea de dezinsecție se efectuează, conform contractului în derulare, o dată la 3 luni și se execută retușuri ori de câte ori este nevoie și la sesizarea din partea secțiilor”, au precizat reprezentanții unității sanitare, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit acestora, operatorul cu care s-a încheiat contractul de dezinsecție a efectuat un retuș în data de 29 martie 2019. Substanța utilizată este avizată de Ministerul Sănătății (MS) și are o remanență cuprinsă între 3 și 10 zile, ceea ce ar însemna că este perioada în care aceasta produce efecte. De asemenea, conform sursei citate, lucrările de dezinsecție pentru trimestrul al doilea vor fi programate până la mijlocul acestei luni.

„În legătură cu activitatea de curățenie, la nivelul fiecărei secții există un grafic și norme care trebuie respectate. Aspectele semnalate vor fi verificate și, dacă informațiile se confirmă, vor fi dispuse măsuri de îndată”, a declarat managerul SJU Deva, Adina Pera Ștefănie.

Între timp, au existat și unele lucrări de reabilitare la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Deva, care s-au desfășurat în două etape și au constat în cea mai mare parte în reparații la acoperiș și înlocuirea ferestrelor. Așadar, nu s-au executat lucrări în sensul înlocuirii instalațiilor de apă/canal, electrice sau de renovări ale saloanelor.

„După cum se cunoaște, clădirea în care își desfășoară activitatea Secția de Pediatrie nu a beneficiat de lucrări de reabilitare capitală pentru că secția va funcționa din acest an în corpul principal al spitalului. Noua locație va deveni funcțională la începutul trimestrului IV al acestui an și va oferi servicii medicale în condiții moderne pentru pacienți și însoțitori”, a mai informat managerul SJU.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.