ÎCCJ dă o lovitură dură ministrului Toader. Kovesi scapă de controlul judiciar!

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis miercuri eliminarea măsurii de control judiciar în cazul fostei șefe DNA. Laura Codruța Kovesi a explicat la ieșirea din sala de judecată că acum poate să părăsească țara. La doar o zi după luarea deciziei în instanță, Kovesi va trece prin emoțiile negocierilor de la Bruxelles privind postul de procuror-șef: pe 4 aprilie este programată a treia rundă de negociere între Parlament și Consiliul european.

Laura Codruța Kovesi scapă de controlul judiciar, conform unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție care a anulat decizia procurorilor de la Secția specială de investigație a magistraților.

Se demonstrează astfel că nu există probe suficiente pentru păstrarea măsurilor restrictive, printre care se afla și ieșirea din țară a fostei șefe DNA, candidat la Bruxelles pentru postul de procuror-șef al UE.

„Am contestat că măsura a fost nelegală, am arătat motivele de nelegalitate și nulitățile, o să vedem motivarea. (Sunteți liberă să vă plimbați – jurnalist) Eram liberă și înainte. Acum pot să părăsesc și țara. S-a revocat controlul judiciar”, a declarat Kovesi după anunțul ÎCCJ. Decizia este definitivă.

Laura Codruța Kovesi a răspuns întrebărilor puse de jurnaliști și înainte de anunțarea unei decizii de către Curtea Supremă, dar a refuzat să furnizeze informații din sala de judecată.

„Am făcut o contestație în care am arătat că măsura nu a îndeplinit condițiile prevăzute de lege. Eu voi respecta decizia instanței, indiferent care va fi aceasta Aștept rezultatul negocierilor dintre Consiliu și Parlament privind procurorul-șef european. Ceea ce se întâmplă azi face parte din campania de denigrare și hărțuire a mea. Sunt și alți procurori și judecători atacați zilnic pentru că ne-am făcut treaba și unii vor să fure liniștiți în continuare. Ei atacă șefii pentru a da astfel un semnal și celorlalți. O să se dovedească în timp că toate aceste acuzații nu sunt fondate”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Ea a mai spus că, după plecarea de la DNA, a primit numeroase amenințări, iar, drept urmare, CSAT a decis că trebuie să beneficieze de protecție SPP.

Fosta șefă a DNA a fost pusa sub control judiciar la solicitarea Sectia pentru magistrati, însă a contestat măsura la Instanța supremă. Judecătorii vor decide dacă îi ridică măsura și obligația de a merge la poliție, precum și interdicțiile, cum ar fi cea de a vorbi cu presa sau de a părăsi țara. Decizia va fi definitivă.

Plasarea sub control judiciar a fosei șefe DNA aparține Secției de cercetare a Magistraților care o acuză pe Kovesi de luare de mită, abuz și mărturie mincinoasă.

Fosta șefă DNA este, în prezent, procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.