Austria se opune unei noi amânări a Brexitului

0

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că nu există niciun motiv pentru ca Uniunea Europeană să acorde o nouă amânare pentru ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, cât timp situaţia din această ţară rămâne neschimbată, transmite Reuters.

‘Noi, ca Uniune Europeană, am stabilit termene foarte clare şi nu există niciun motiv să prelungim suplimentar aceste termene’, a declarat Kurz pentru publicaţia germană Straubinger Tagblatt, reitereându-şi poziţia exprimată anterior.

‘Cu excepţia cazului în care situaţia se schimbă în Marea Britanie. Dar nu am ajuns încă în acel punct’, a adăugat şeful guvernului austriac, Sebastian Kurz.

Premierul britanic Theresa May i-a transmis vineri o scrisoare preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, în care solicită o amânare a Brexitului până la 30 iunie pentru a permite parlamentului de la Londra să agreeze un acord de retragere.

”Regatul Unit propune ca această perioadă să se încheie pe 30 iunie 2019”, menţionează Theresa May în scrisoare, precizând că, în cazul în care se va ajunge la un acord înaintea acestei date, atunci Regatul Unit va propune ca amânarea să se încheie mai devreme.

Anterior, BBC a relatat, citând un oficial european de rang înalt, că preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a făcut o ofertă de amânare ”flexibilă” de 12 luni a datei ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană.

La summitul de săptămâna trecută, liderii UE au dat termen Regatului Unit până la 12 aprilie să ratifice acordul şi apoi să iasă din Uniunea Europeană pe 22 mai, să prezinte un plan alternativ credibil pentru a primi o amânare pe termen mai lung sau să părăsească UE fără un acord pe 12 aprilie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.