Donald Tusk cere amânarea Brexitului cu un an

0

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, ia în considerare opțiunea amânării cu 12 luni a termenului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, cu mențiunea că prelungirea va fi „flexibilă”, a declarat un oficial european, citat de BBC.

Conform planului președintelui Consiliului European, Donald Tusk, Marea Britanie ar putea părăsi Blocul comunitar mai devreme de 12 luni dacă Parlamentul aprobă un acord. Sugestia lui Donald Tusk ar trebui să primească întâi aprobarea liderilor Uniunii Europene, în cadrul summitului UE de săptămâna viitoare.

Prim-ministrul britanic Theresa May și liderul opoziției, Jeremy Corbyn, vor continua vineri discuțiile privind Brexit. Discuțiile de miercuri și joi au fost „productive”, a transmis un purtător de cuvânt al premierului May.

Geoffrey Cox, procurorul general al Marii Britanii, a declarat pentru BBC că dacă discuțiile dintre cei doi lideri de partid eșuează, amânarea Brexit va fi una de lungă durată.

Conform situației actuale, Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană în data de 12 aprilie, dar parlamentarii nu au aprobat acordul negociat de prim-ministrul Theresa May.

Theresa May a anunțat că este nevoie de o amânare Brexit, pentru a evita scenariul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord. Parlamentarii au transmis că doresc ca amânarea să fie una de scurtă durată.

Pentru o amânare de scurtă durată, Theresa May și Jeremy Corbyn ar trebui să aprobe o propunere pentru parlamentari până la data de 10 aprilie, când liderii Uniunii Europene se vor întâlni la Bruxelles pentru a discuta despre o posibilă amânare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.